Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Πετρούσεφ πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος»

Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Πετρούσεφ πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 22.02.2024

Ο πρόεδρος, Νεμπόισα Τσόβιτς, αφού αποκάλυψε τους καλοκαιρινούς στόχους του Ερυθρού Αστέρα (Νίκολα Κάλινιτς και Στέφαν Γιόβιτς) εξήγησε πως η ομάδα του «δεν έκανε κανένα λάθος στην περίπτωση του Πετρούσεφ», ο οποίος κατέληξε στον Ολυμπιακό αν και «θα του δίναμε τα ίδια χρήματα».

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς είναι από τους πιο... ομιλητικούς προέδρους ομάδων στο επίπεδο της EuroLeague και πολλές φορές για να διευκρινίσει πράγματα και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν διστάζει να δώσει απαντήσεις για ό,τι απορία εκφράσει ο οποιοσδήποτε.

Ως καλεσμένος του podcast Luka i Kuzma, ο Τσόβιτς μίλησε για το παρόν και τους στόχους των «ερυθρολεύκων» του Βελιγραδίου, αλλά και την πορεία των προπονητών στον πάγκο μέχρι την επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μίλησε όμως και για το μέλλον, αλλά και για ένα μεγάλο του όνειρο: Την απόκτηση του Νίκολα Γιόβιτς.

«Είναι ενθουσιασμένος με τον Νίκολα», είπε αναφερόμενος στον 20χρονο φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ, ο οποίος έχει αρχίσει (σιγά σιγά να... λάμπει στον «μαγικό πλανήτη». Του ευχήθηκε «να κάνει μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα είμαστε εκεί για να τον διεκδικήσουμε».

Βέβαια, τότε ήταν που θυμήθηκε τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος έφυγε από τον Ερυθρό Αστέρα για το ΝΒΑ, αλλά όταν (σύντομα) επέστρεψε, τελικά επέλεξε τον Ολυμπιακό. «Στην περίπτωση του Πετρούσεφ», πρόσθεσε ο Τσόβιτς, «δεν κάναμε κανένα λάθος. Απλώς πήγε στον Ολυμπιακό, την ώρα που εμείς θα του του δίναμε τα ίδια λεφτά για να επιστρέψει στην ομάδα μας».

Έτσι, μπορεί να μην του άρεσε αυτή η απόφαση του 24χρονου Σέρβου φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος διακρίθηκε την περασμένη σεζόν με την ομάδα του Βελιγραδίου, αλλά δεν ήθελε να επιστρέψει σε αυτήν, ο Νεμπόισα Τσόβιτς, ετοιμάζει το έδαφος για άλλες... επιστροφές.

Αυτές των δύο Σέρβων που κατοικούν στην Ισπανία και θέλει να επαναπαρτίσει ο Ερυθρός Αστέρας. Ο Νίκολα Κάλινιτς βρίσκεται από το 2022 στην Βαρκελώνη και αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Στέφαν Γιόβιτς, ανήκει στην Βαλένθια. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου και ο πρόεδρος του συλλόγου, Νεμπόισα Τσόβιτς, αποκάλυψε πως σύντομα σκοπεύει να τους επαναφέρει στην ομάδα του.

Ο πρώτος, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος «έφυγε το καλοκαίρι του 2022 ως ελεύθερος και πήγε στην Μπαρτσελόνα. Σέβομαι ότι είναι παίκτης της αυτή τη στιγμή, αλλά τον θέλουμε πίσω. Δεν θα τον απαγάγουμε, αλλά το καλοκαίρι θα τον διεκδικήσουμε».

Μεγάλη συνέντευξη του Μάριο Χεζόνια και απάντηση για Παναθηναϊκό: «Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν...»
EUROLEAGUE

14:54 - 21.02.2024

Μεγάλη συνέντευξη του Μάριο Χεζόνια και απάντηση για Παναθηναϊκό: «Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν...»

Από την Κροατία όπου προπονείται με την εθνική ομάδα, ο Μάριο Χεζόνια ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό και την ενδεχόμενη επιστροφή του. Εξήγησε πως «δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν», αλλά «προς το παρόν δεν ασχολούμαι με το άτομό μου, αλλά με την Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Κάλινιτς έχει δύο θητείες με τον Ερυθρό Αστέρα στο βιογραφικό του. Μία τη σεζόν 2014-15, όταν αποχώρησε για να πάει στην Φενέρμπαχτσε με την οποία -παρέα με τον Σλούκα και τον Ομπράντοβιτς- το 2017 κατέκτησε την EuroLeague και μία πιο πρόσφατα (2021-22), πριν φύγει για την Ισπανία.

Όσον αφορά τον Γιόβιτς της Βαλένθια, ο οποίος ανήκε στον Ερυθρό Αστέρα την τριετία 2014-17 «ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας μας και στο αγωνιστικό προφίλ του κόουτς Σφαιρόπουλου», δήλωσε ο Τσόβιτς.