Μετά τον Πίτερς, ο Κάνααν: Ο Αμερικανός θέλει να μείνει για πάντα στο λιμάνι

Αϊζάια Κάνααν

i

©Intime

Μετά τον Πίτερς, ο Κάνααν: Ο Αμερικανός θέλει να μείνει για πάντα στο λιμάνι

Νίκος Καλαμπάκας 17:25 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 21.02.2024

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άλεκ Πίτερς και πλέον το ερωτηματικό αφορά τον Αϊζάια Κάνααν. Το Sportal επιχειρεί να απαντήσει για το αν θα βλέπουμε και τη νέα σεζόν τον... killer από τις ΗΠΑ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε στην Κρήτη το Κύπελλο Ελλάδος και στο λιμάνι του Πειραιά η χαρά είναι έκδηλη, αφού ο πρώτος από τους τρεις στόχους της σεζόν εκπληρώθηκε.

Sportal Sunday Live: Κυπελλούχος στην Κρήτη και... δυναμίτης στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!
SPORTAL ORIGINALS

19:10 - 18.02.2024

Sportal Sunday Live: Κυπελλούχος στην Κρήτη και... δυναμίτης στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Η Sportal Sunday Live ήταν μαζί σας για μια ακόμη Κυριακή, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69 στο Final 8 της Κρήτης. Μήτρου-Λονγκ, Εστρέλα Νούρι, Κάνααν και Χρήστοε Μπαφές μίλησαν ζωντανά στον αέρα της εκπομπής. Χρήστος Τσάλτας και Αχιλλέας Μαυροδόντης, μετέφεραν όλο το ρεπορτάζ. Μάνος Τσαλγατίδης και Διονύσης Βερβελές έδωσαν τον απόηχο από το εκπληκτικό 4-1 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας, για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα και ο Άλεκ Πίτερς κλήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο πάουερ φόργουορντ από τις ΗΠΑ θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά για δύο ακόμα χρόνια και όπως διαβάσατε και νωρίτερα στο Sportal, στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι οι... πονοκέφαλοι για τις προσθήκες θα είναι λιγότεροι από πέρυσι.

Αυτή τη στιγμή, οι παίκτες που είναι στον... αέρα για την επόμενη σεζόν είναι οι Αϊζάια Κάνααν και ο Μιχάλης Λούντζης. Ο πρώτος είναι ο βασικός σουτέρ της ομάδας και ο άνθρωπος που μαζί με τον Πίτερς είναι οι πιο παραγωγικοί σκόρερ των ερυθρόλευκων και όπως είναι φυσικό οι φίλοι των ερυθρόλευκων αγωνιούν για το αν θα τον βλέπουν και την επόμενη σεζόν με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Το Sportal αναλύει τα δεδομένα...

Ο Κάνααν θέλει σαν τρελός, ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από την απόφαση του κόουτς να αφήσει εκτός τελικών Basket League τον Κάνααν. Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη του γκαρντ από τις ΗΠΑ στο λιμάνι του Πειραιά και ο ίδιος αν και είχε προσφέρει πολλά, αμφισβητήθηκε ακόμα και από τους οπαδούς της ομάδας.

Στο Final 4 του Κάουνας ωστόσο, ο διακόπτης γύρισε. Για όλους. Ο παίκτης στον ημιτελικό με τη Μονακό έκανε μια εξωφρενική τρίτη περίοδο στα αμυντικά του καιήκοντα,. Έπαιζε μανιασμένα στην άμυνα, έβαζε χέρια και σώμα σε όλες τις επιθέσεις και έδειξε ότι δεν διακρίνεται μόνο για το επιθετικό του ταλέντο.

Αυτό, το ξεδίπλωσε στον τελικό με την Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε, όμως είχε κερδίσει τον σουτέρ του, αφού ο Κάνααν είχε κάνει φοβερό ματς. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, 8 λιγότερους από τον Βεζένκοφ που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά, σουτάροντας 5/6 τρίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/4 βολές. Το ματς αυτό ίσως και να ήταν το εισιτήριο του για το ρόστερ της φετινής σεζόν, στην οποία είναι ένας από τους στυλοβάτες της επίθεσης του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι ωστόσο μένει ελεύθερος και ακόμα κανείς δεν ξέρει το μέλλον του. Ο ίδιος θέλει σαν τρελός να μείνει στην ομάδα. Νιώθει μέλος του Ολυμπιακού, θεωρεί τον σύλλογο οικογένειά του και πλέον είναι ένα από τα βασικά εργαλεία του κόουτς!

Ο Ολυμπιακός είναι ικανοποιημένος από τον παίκτη και σίγουρα άπαντες στον οργανισμό θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία, οπότε το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα κληθεί να ανανεώσει. Φυσικά, αν του γίνει κάποια τρελή πρόταση με ποσά εξωφρενικά, τότε ο Ολυμπιακός δεν ξέρει κανείς αν θα μπει σε παζάρια προκειμένου να τον κρατήσει.

Στην ομάδα άπαντες ξέρουν που βρίσκονται, με ποιους συνεργάζονται και γιατί πατάνε το παρκέ του ΣΕΦ. Το ίδιο ισχύει και για τον Κάνααν. Είναι λοιπόν στο χέρι και των δύο πλευρών το αν θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί τα επόμενα χρόνια...