Επίσημο: Ο Άλεκ Πίτερς στον Ολυμπιακό μέχρι το 2026!

Άλεκ Πίτερς

i

© Intime

Επίσημο: Ο Άλεκ Πίτερς στον Ολυμπιακό μέχρι το 2026!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:40 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 21.02.2024

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα το πρωί της Τετάρτης (21/2) την επέκταση του συμβολαίου του Άλεκ Πίτερς, μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έχει άλλον έναν λόγο για να είναι χαρούμενος. Κι αυτός έχει να κάνει με τον Άλεκ Πίτερς

Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για το νέο του συμβόλαιο πριν λήξει το παλιό και έβαλε την υπογραφεί του στη νέα συνεργασία που έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2026

Έτσι, ο Άλεκ Πίτερς δεν πρόλαβε καν να μείνει ελεύθερος. Αυτό θα συνέβαινε σε λίγους μήνες, αλλά οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν καν να δημιουργηθεί η αμφιβολία για το μέλλον του. Προσέφεραν στον παίκτη αυτά που χρειαζόταν και στο οικονομικό σκέλος (και στο αγωνιστικό) και εκείνος συμφώνησε. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε η συμφωνία επίσημα από την ΚΑΕ.  

Ο Αμερικανός σουτέρ κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και μάλιστα σε μία χρονιά τεράστιων απαιτήσεων. Είναι προφανές ότι ανταποκρίθηκε πλήρως στις προδιαγραφές που τέθηκαν μετά την αποχώρηση του περσινού MVP του Ολυμπιακού (αλλά και ολόκληρης της EuroLeague), Σάσα Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να τον αφήσει να πάει πουθενά. 

Οι εμφανίσεις του και οι παραγωγικοί του μέσοι όροι στην EuroLeague (14,3 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ) και το «φαρμακερό» του σουτ (54,8% από το τρίποντο) εκτόξευσαν την... εικόνα του και αύξησαν το κασέ του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν ταχύτατα και αποφασιστικά.

Ο Πίτερς αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2018, δηλαδή την επομένη της μόνης σεζόν του στο ΝΒΑ (2017-18, Φοίνιξ Σανς) και ο Ολυμπιακός είναι η τέταρτη ομάδα του στην Ήπειρο. Ξεκίνησε την πορεία του από την Μόσχα (ΤΣΣΚΑ 2018-19), συνέχισε στην Κωνσταντινούπολη (Αναντολού Εφές 2019-20), ακολούθως στη Βιτόρια (Μπασκόνια 2020-22) και τώρα... δένει στο Λιμάνι του Πειραιά.