Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2024-2025 είναι (σχεδόν) έτοιμος από σήμερα

Πίτερς - Μπραζντέικις - Λαρεντζάκης - Φαλ

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2024-2025 είναι (σχεδόν) έτοιμος από σήμερα

Νίκος Καλαμπάκας 14:00 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 21.02.2024

Η ανανέωση του Άλεκ Πίτερς και οι προσθήκες των Πετρούσεφ, Μήτρου Λονγκ και Ράιτ εξασφαλίζουν τον Ολυμπιακό. Γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν θα... αγχωθούν στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο στην Κρήτη, εξασφάλισε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στον θεσμό, αλλά και την ηρεμία του για τη δύσκολη συνέχεια σε Euroleague και ελληνικό πρωτάθλημα. Τρεις μέρες μετά, εξασφάλισε και το μέλλον του για τα επόμενα χρόνια, ανανεώνοντας έναν από τους καλύτερούς του παίκτες, τον Άλεκ Πίτερς.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ομάδας του Πειραιά το καλοκαίρι που πέρασε, ήταν να αντέξει να παραμείνει σε τοπ επίπεδο μετά τη φυγή του Σάσα Βεζένκοφ. Ο περσινός MVP της Euroleague θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Και μπορεί το γεγονός αυτό να χαροποίησε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό που είδε έναν παίκτη του να γίνεται αντικείμενο πόθου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο του πρόσθεσε κι έναν πονοκέφαλο, αφού έχανε τον καλύτερό του παίκτη και τον ηγέτη του μέσα στο παρκέ.

Τα σενάρια της αντικατάστασής του έδιναν κι έπαιρναν τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο. Το όνομα του Νίκολα Μίροτιτς έπαιξε πολύ, όμως τελικά αποκτήθηκε ο Λουκ Σίκμα, ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία, αλλά με όνομα που έκανε στον κόσμο μικρό.... γκελ!

Κανείς δεν σκέφτηκε ότι πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ υπήρχε ο Άλεκ Πίτερς. Ένας παίκτης με τα ίδια χαρακτηριστικά του Βούλγαρου, μια... πολεμική μηχανή που φορτώνει εύκολα με πόντους τα αντίπαλα καλάθια.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ είχε φροντίσει να δείξει ότι μπορεί με την παρουσία του στο παρκέ να καλύψει το κενό που άφησε ο Βεζένκφο και πλέον είναι κι αυτός ένας από τους αγαπημένους της ερυθρόλευκης κερκίδας. Η ανανέωσή του εξασφαλίζει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ότι για δύο ακόμα χρόνια στη θέση του πάουερ φόργουορντ θα αγωνίζεται ένας εκ των κορυφαίων των ευρωπαϊκών παρκέ, σβήνοντας κάθε σκέψη για προσθήκη εκεί.

Ο Κάνααν, ο Φαλ, ο Λούντζης και το... έτοιμο ρόστερ!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που θα αφήσει κάτι στην τύχη του. Άπαντες στον οργανισμό δουλεύουν τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο οπότε είναι λογικό να σκέφτονται από τώρα την επόμενη σεζόν. Μπορεί το μότο της ομάδας να είναι το "ένα βήμα τη φορά", όμως όλοι γνωρίζουν ότι για να έχει διάρκεια η επιτυχία, πρέπει να σκέφτονται και το «αύριο» του συλλόγου.

Αυτή τη στιγμή στους ερυθρόλευκους υπάρχουν δύο παίκτες που τα συμβόλαιά τους εκπνέουν (Κάνααν και Λούντζης) κι ένας που έχει όρο ότι αν πληρώσει ένα buy out, μπορεί να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (Φαλ).

Τους επόμενους μήνες λοιπόν οι μόνες εκκρεμότητες στο υπάρχων ρόστερ θα είναι αυτοί οι τρεις παίκτες, αν και υπάρχει αισιοδοξία ότι άπαντες θα παραμείνουν κάτοικοι... παραλιακής!

Ο Κάνααν θέλει σαν τρελός να μείνει στον Πειραιά, ο Λούντζης είναι άγνωστο αν θα μείνει όχι τόσο γιατί δεν τον θέλει η ομάδα, αλλά επειδή ίσως θελήσει να πάει ο ίδιος κάπου που θα έχει μεγαλύτερο ρόλο, ενώ και ο Φαλ θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι στο ρόστερ και την επόμενη σεζόν, εκτός κι αν του γίνει πρόταση με εξωπραγματικά χρήματα και θελήσει να αποχωρήσει.

Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πιο ξένοιαστο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία μεσούσης της σεζόν και λόγω των τραυματισμών των Γκος και Μιλουτίνοφ, έκανε τρεις προσθήκες που της εξασφαλίζουν και το μέλλον!

Η έλευση των Πετρούσεφ, Μήτρου Λονγκ και Ράιτ έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας και έχει της έχει φέρει την ηρεμία που χρειαζόταν τόσο για να πετύχει φέτος τους στόχους της (πήρε το Κύπελλο και θέλει πλέον πρωτάθλημα και Euroleague) όσο και για το καλοκαίρι, που όταν οι άλλοι θα ψάχνονται για βελτιώσεις, ο Ολυμπιακός απλά θα σκέφτεται την ομοιογένειά του.

Με ένα ρόστερ σχεδόν έτοιμο και τις λίγες εκκρεμότητες που σας προαναφέραμε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα είναι πιο ήσυχος φέτος το καλοκαίρι και δεν θα χρειαστεί να βγει στην αγορά για πολλά... tune ups!