O Ρούμπιο νοιώθει «τον ενθουσιασμό του πρωτάρη» και η εθνική Ισπανίας θα τον ενεργοποιήσει πριν την Μπαρτσελόνα (vids)

O Ρούμπιο νοιώθει «τον ενθουσιασμό του πρωτάρη» και η εθνική Ισπανίας θα τον ενεργοποιήσει πριν την Μπαρτσελόνα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:27 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 21.02.2024

Ο Ρίκι Ρούμπιο μίλησε στην Mundo Deportivo και αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του δημιουργεί η επιστροφή του στη δράση με την Μπαρτσελόνα, αλλά και με την εθνική ομάδα της Ισπανίας που αναμένεται να κάνει το επίσημο come back του.

Με την Μπαρτσελόνα, ο Ρίκι Ρούμπιο έχει ξεκινήσει προπονήσεις εδώ και έναν μήνα. Πριν καν υπογράψει το συμβόλαιο της... επιστροφής του και τώρα, ανήκει και στη σύνθεση της εθνικής Ισπανίας που ετοιμάζεται για τον αγώνα κόντρα στην Λετονία (Πέμπτη 22/2) στην Σαραγόσα για τα προκριματικά του EuroBasket 2025. Και ακολούθως με το Βέλγιο, τρεις μέρες αργότερα.

Στη συνάντηση των διεθνών, για την μίνι προετοιμασία τους εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων, ο El Mansu ήταν το επίκεντρο όλων. Κυρίως, γιατί δημιούργησε ενθουσιασμό με την παρουσία του, αλλά και με τις πρώτες του δηλώσεις.

«Είναι απίστευτο αυτό που νοιώθω», είπε στην Mundo Deportivo και παραδέχθηκε πως «η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε όλη αυτή η ατμόσφαιρα. Νοιώθω τον ενθουσιασμό ενός rookie που παίζει για πρώτη φορά με την εθνική». Ο Ρούμπιο, ήταν να αγωνιστεί με την «φούρια ρόχας» και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αλλά λίγο πριν ξεκινήσει η δράση, πήρε την απόφασή του να κάνει ένα... διάλειμμα από την αγωνιστική δράση.

Πλέον, η επιστροφή του είναι δεδομένη, η Μπαρτσελόνα ακόμα δεν τον έχει ενεργοποιήσει, αλλά με την Ισπανία θεωρείται πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής. Κι όταν το κάνει, τότε η «Μπλαουγκράνα» θα κάνουν το ίδιο στον εντός έδρας αγώνα της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στην Μονακό.

«Όλο το τελευταίο διάστημα έχω νοιώσει απ' όλους την αγάπη προς το πρόσωπό μου. Ολοι είναι πολύ υποστηρικτικοί», τόνισε και δεν αναφερόταν μόνο σε συμπαίκτες, αλλά στους πάντες. Ακόμα και σε αστέρες του ΝΒΑ που του ευχήθηκαν, όταν ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τις ΗΠΑ.

Κέβιν Ντουράντ: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με Κάρι και ΛεΜπρόν, θα ρίχνουμε... πενηντάρες!»
NBA

10:02 - 21.02.2024

Κέβιν Ντουράντ: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με Κάρι και ΛεΜπρόν, θα ρίχνουμε... πενηντάρες!»

Ο 35χρονος σταρ των Σανς, Κέβιν Ντουράντ, περιμένει πως και πως την επανασύνδεσή του με τον Στέφεν Κάρι και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς υπό την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και σκοπεύει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού «για να ρίχνουμε 40άρες και 50ρες στους αντιπάλους μας».

Μάλιστα, πλέον o 33χρονος γκαρντ, δεν σκέφτεται μόνο το παρόν και τις επόμενες υποχρεώσεις του με την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα. Σκέφτεται ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η πρόκριση βέβαια σε αυτούς, μιας και οι Ίβηρες αποκλείστηκαν πρόωρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα... περάσει μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου.