Γκαρμπαχόσα: «Οι σχέσεις της FIBA με την EuroLeague έχουν βελτιωθεί - Πιθανό να συγχωνευθεί BCL και EuroCup»
i

© FIBA

Γκαρμπαχόσα: «Οι σχέσεις της FIBA με την EuroLeague έχουν βελτιωθεί - Πιθανό να συγχωνευθεί BCL και EuroCup»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:35 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 21.02.2024

O Χόρχε Γκαρμπαχόσα, μίλησε για την... φρέσκια εμπειρία του ως επικεφαλής της FIBA Europe και αναφέρθηκε στις σχέσεις και στα κοινά σχέδια της ομοσπονδίας με την EuroLeague.

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, αφού ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του καριέρας, στα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά και στο ΝΒΑ, ασχολήθηκε με τα διοικητικά του μπάσκετ. Αρχικά, στην Ισπανική Ομοσπονδία και πλέον κατέχει τον ρόλο και τις υποχρεώσεις που... αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο του Προέδρου της FIBA Europe

Σε συνέντευξη που παραχώρησε o 46χρονος, πρώην φόργουορντ της Μπασκόνια (ή αλλιώς Ταουγκρές ή Ταού Κεράμικα, τον καιρό που επαιζε ο Ισπανός εκεί: 1994-2000), της Μπενετόν Τρεβίζο, της Μάλαγα, της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και των Τορόντο Ράπτορς (2006-08), μίλησε για την εμπειρία του ως εκ των επικεφαλής της FIBA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επαφές της διεθνούς ομοσπονδίας με την EuroLeague, «που πλέον είναι πολύ πιο βελτιωμένες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν», όπως σημείωσε ο Γκαρμπαχόσα

Επίσης, θεωρεί πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα σημεία τομείς των δύο διοργανώτριων αρχών και αποκάλυψε πως υπάρχουν καλές διαθέσεις και προθέσεις εκατέρωθεν. Όπως υπάρχει και η πιθανότητα στο μέλλον δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις να γίνουν... μία. Και η αναφορά έχει να κάνει με το Basketball Champions League της FIBA και το EuroCup της EuroLeague Basketball. 

Μάλιστα ο Γκαρμπαχόσα εξήγησε πως «συζητάμε εδώ και καιρό πως τρεις και τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων στο καλεντάρι είναι πάρα πολλές. Το EuroLeague, BCL, EuroCup, και το FIBA Europe Cup αυτή τη στιγμή γεμίζουν ένα πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και τα εθνικά πρωταθλήματα», δήλωσε για να καταλήξει πως «δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια συγχώνευση στο μέλλον»

Ουσιαστικά αναφερόταν στο σενάριο που βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση και αφορά την ενσωμάτωση του Basketball Champions League της FIBA με το EuroCup της EuroLeague, ώστε να δημιουργηθεί μία κοινή διοργάνωση και να γίνει το Νο 2 -μετά την EuroLeague- αλλά όχι ο ανταγωνιστής της κορυφαίας λίγκας, μιας και η προσπάθεια θα είναι και από κοινού από τις δύο αρχές του μπάσκετ.