Ένας τέως παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας νυν, είναι οι δύο καλύτεροι «κλέφτες» της EuroLeague
i

© EuroLeague Basketball

Ένας τέως παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας νυν, είναι οι δύο καλύτεροι «κλέφτες» της EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 14:14 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 25.02.2024

Ο Πάρις Λι της Βιλερμπάν, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι το Νο 1 της στατιστικής λίστας με τους καλύτερους στα κλεψίματα σε ολόκληρη την EuroLeague, ενώ ο... αντικαταστάτης του, Τζέριαν Γκραντ, τον ακολουθεί από κοντά...

H EuroLeague, μιας και η δράση της... πάγωσε για δύο εβδομάδες και θα επανεκκινήσει στις 29 Φεβρουαρίου με την 27η αγωνιστική, βρήκε τον χρόνο να κάνει στατιστικούς υπολογισμούς. Και σε έναν εξ αυτών προέκυψε το γεγονός ότι ένας τέως γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο Πάρι Λι και έναν νυν, ο Τζέριαν Γκραντ είναι οι καλύτεροι στα κλεψίματα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρώτος ανήκει στην Βιλερμπάν από το ξεκίνημα της χρονιάς και μπορεί οι Γάλλοι ως σύνολο να μην διακρίνονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Αμερικανός όμως, είναι πολύ παραγωγικός. Πέραν από τους 12,1 πόντους και τις 5,8 ασίστ στην επίθεση, ο βραχύσωμος περιφερειακός, με την ταχύτητα και την εξυπνάδα του τα καταφέρνει και στην άμυνα. Μάλιστα, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής στην στατιστική του 1,8 κλεψίματα ανά αγώνα και είναι αυτός με τα περισσότερα σε ολόκληρη την διοργάνωση.

Και αυτό γιατί περνάει κατά 0,3, τον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος -κατά κάποιον τρόπο- του πήρε τη θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκου, έπειτα από μία αποτυχημένη σεζόν, με σκοπό να συμβάλει ώστε οι αποτυχίες να αποτελούν μία κακή ανάμνηση για το «τριφύλλι».

Η ομάδα του Βεζένκοφ στο Fantasy: Με δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, κανένας του Ολυμπιακού και κόουτς ο Ομπράντοβιτς
EUROLEAGUE

10:59 - 25.02.2024

Η ομάδα του Βεζένκοφ στο Fantasy: Με δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, κανένας του Ολυμπιακού και κόουτς ο Ομπράντοβιτς

Η EuroLeague αποκάλυψε την πεντάδα του Σάσα Βεζένκοφ στο Fantasy Challenge και σε αυτή συμμετέχει ο Ματίας Λεσόρ, ο Ντίνος Μήτογλου και κανένας πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό. Ενώ για προπονητή, έχει επιλέξει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο 32χρονος, ο οποίος με τις εμφανίσεις του έχει εντυπωσιάσει τους «πράσινους», που σκοπεύουν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο, έχει 1,5 κλέψιμο μέσο όρο. Και με αυτή την επίδοση ακολουθεί τον Πάρις Λι και βρίσκεται στην δεύτερη θέση παρέα με τον Γκαμπριέλ Προσίντα της Άλμπα Βερολίνου.