Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν τις δύο επιλογές της Euroleague: Καμία δεν περιλαμβάνει την άμεση είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι

Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν τις δύο επιλογές της Euroleague: Καμία δεν περιλαμβάνει την άμεση είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι

Γιώργος Γαβριλάκης 12:36 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 25.02.2024

H Mundo Deportivo που αρχικά είχε πληροφορήσει πως ομάδα από το Ντουμπάι θα ενταχθεί στην Euroleague από τη νέα σεζόν (2024-25) πλέον αναπροσαρμόζει και αναφέρει τα δύο σενάρια που προκύπτουν: Είσοδο μέσω διετούς θητείας στο EuroCup ή απευθείας στην EuroLeague το 2026.

To «Σχέδιο Ντουμπάι» πλέον δεν είναι μυστικό, ούτε μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται σε αυτό. Αποτελεί ατζέντα, όχι κρυφή, αλλά ξεκάθαρη και αφορά στην επέκταση της EuroLeague στη Μέση Ανατολή. Και συγκεκριμένα στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μία κατεύθυνση που έχει ξεκινήσει να περπατιέται και το μόνο που απομένουν είναι τα χρονοδιαγράμματα, οι καταθέσεις (εκατομμυρίων) και οι... λεπτομέρειες.

Απλώς, όλοι περιμένουν να δουν, το πότε (και όχι το αν) μία ομάδα από το Ντουμπάι θα αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Η ισπανική Mundo Deportivo στις αρχές του 2024, τις πρώτες μέρες του Γενάρη, είχε αποκαλύψει πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της «το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα αποκτήσει άμεσα ομάδα που θα συμμετέχει στην EuroLeague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου». Εννοώντας την επόμενη σεζόν, δηλαδή αυτή του διαστήματος 2024-25.

Τώρα όμως, που έγιναν τα update στις πληροφορίες της Mundo Deportivo, το τοπίο δεν έχει αλλάξει όσον αφορά στο φυσικό περιβάλλον (την έρημο και της καμήλες), ούτε όσον αφορά στην αποφασιστικότητα της διοργανώτριας αρχής προς την... αραβική κατεύθυνση. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τους χρόνους. Έτσι οι Ισπανοί πλέον παρουσιάζουν δύο επιλογές που καμία δεν θα επηρεάσει άμεσα τον χάρτη της Euroleague για την σεζόν 2024-25.

Επιλογή Α

Η πρώτη επιλογή της EuroLeague είναι η προσφορά επταετούς διάρκειας συμβόλαιο με ομάδα από το Ντουμπάι. Πράγμα που θα στοιχήσει χορηγικά τους... rookie το ποσό των 69 εκατομμύριων ευρώ και επίσης τα επτά έτη χωρίζονται σε 2+5. Για τα πρώτα δύο η ομάδα θα αγωνίζεται στο EuroCup και μετά από το... αγροτικό θα εισέλθει στο κορυφαίο επίπεδο.

Επιλογή Β

Απευθείας πρόκριση της ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague, χωρίς προκαταρκτική παρουσία στο EuroCup, αλλά κάτι τέτοιο θα συμβεί το 2026-27. Και σε αυτή την περίπτωση το χορηγικό πακέτο (δηλαδή θα λεφτά που θα εισπράξει η EuroLeague) θα ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 13 ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague

🏀 Παναθηναϊκός
🏀 Ολυμπιακός
🏀 Μπαρτσελόνα
🏀 Ρεάλ Μαδρίτης
🏀 Μπασκόνια
🏀 Φενέρμπαχτσε
🏀 Αναντολού Εφές
🏀 Μακάμπι Τελ Αβίβ
🏀 Αρμάνι Μιλάνο
🏀 Ζάλγκιρις Κάουνας
🏀 Μπάγερν Μονάχου
🏀 Βιλερμπάν
🏀 ΤΣΣΚΑ Μόσχας*

Η EuroLeague επιβεβαίωσε την πρόθεση να δώσει εγγυημένο συμβόλαιο στην Παρτίζαν και στον Ερυθρό Αστέρα
EUROLEAGUE

16:01 - 08.02.2024

Η EuroLeague επιβεβαίωσε την πρόθεση να δώσει εγγυημένο συμβόλαιο στην Παρτίζαν και στον Ερυθρό Αστέρα

Η πρόεδρος της EuroLeague Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο εκτελεστικός διευθυντής Παούλιος Μοτιεγιούνας ενημέρωσαν δημοσίως πως συζητούν με την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα την ένταξή τους στις ομάδες με μόνιμη θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μόνιμα συμβόλαια διεκδικούν...
🏀 Παρτίζαν
🏀 Ερυθρός Αστέρας

Συμμετέχει επίσης...
🏀 Ο πρωταθλητής του EuroCup**

* Δεν έχει -ακόμα τουλάχιστον- δικαίωμα συμμετοχής, όπως και οι υπόλοιπες ρώσικες ομάδες στις λοιπές ευρωπαϊκές διοργανώσεις (λόγω του πολέμου με την Ουκρανία)
** Σε περίπτωση που το επιθυμεί και καλύπτει τα οικονομικά κριτήρια