H Mundo Deportivo αποκαλύπτει: «Το Ντουμπάι θα έχει ομάδα στην EuroLeague τη σεζόν 2024-25»

H Mundo Deportivo αποκαλύπτει: «Το Ντουμπάι θα έχει ομάδα στην EuroLeague τη σεζόν 2024-25»

Γιώργος Γαβριλάκης 16:07 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 10.01.2024

Από την Ισπανία και συγκεκριμένα την El Mundo Deportivo προέκυψε η αποκάλυψη ότι το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα αποκτήσει άμεσα ομάδα που θα συμμετέχει στην EuroLeague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

H διάθεση για ουσιαστική συνεργασία της EuroLeague με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ξεκάθαρη και ολοένα αναπτυσσόμενη. Μάλιστα, η πεποίθηση πως στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθεί μία ομάδα με έδρα το Ντουμπάι, που θα λαμβάνει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν έχει απλώς συζητηθεί. 

Έχει... δρομολογηθεί και τώρα η ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo αποκαλύπτει πως αυτή η κίνηση δεν αφορά ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο, αλλά μία κατάσταση που ήδη έχει μπει σε τροχιά. Και μάλιστα τη σεζόν 2024-25 ο νεοσύστατος σύλλογος με έδρα της πόλη των ΗΑΕ θα λάβει μέρος στη λίγκα! 

Όπως αναφέρει το φημισμένο ισπανικό μέσο, «σε αντίθεση με όσα διαβεβαίωναν μέχρι πρόσφατα οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της EuroLeague, το Ντουμπάι σίγουρα θα έχει ομάδα στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση την ερχόμενη σεζόν». Δηλαδή αυτή του 2024-25. 

Βέβαια η EuroLeague δεν έχει αρνηθεί ούτε διαψεύσει πως αυτός είναι ο στόχος, απλώς η διοίκησή της και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παούλιους Μοτιεγιούνας είχαν εξηγήσει πως αυτή η εξέλιξη αφορά μία μελλοντική κατάσταση και όχι μία άμεση πρωτοβουλία

Η El Mundo Deportivo όμως, στο ρεπορτάζ της θεωρεί πως οι διαδικασίες έχουν επισπευστεί και πως το τελικό «OK» θα μπορούσε να δοθεί στη συνάντηση των 13 ομάδων-μετόχων της EuroLeague που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 

Σε επιπλέον στοιχεία, η οικονομική συμφωνία των δύο πλευρών (EuroLeague-Ντουμπάι) εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση στα τέλη Νοεμβρίου 2023, με μόνη αντίθεση που προέκυψε από την πλευρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που στη συνέχεια... κάμφθηκε. 

Η όλη κατάσταση -σύμφωνα πάντα με το ισπανικό μέσο- είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και απομένουν μόνο μερικά ζητήματα και ελάχιστες λεπτομέρειες νομικής μορφής για να μπουν οι τελικές υπογραφές. 

Η Μακάμπι στο Βελιγράδι περιμένει την Βίρτους Μπολόνια - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η κατάταξη
EUROLEAGUE

10:17 - 10.01.2024

Η Μακάμπι στο Βελιγράδι περιμένει την Βίρτους Μπολόνια - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η κατάταξη

Με το παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην... προσωρινή της έδρα στο Βελιγράδι, κόντρα στην δυναμική Βίρτους Μπολόνια, ολοκληρώνεται η 20η αγωνιστική της EuroLeague και μονομιάς ξεκινά η 21η!

Τα οικονομικά δεδομένα που θέτει το Ντουμπάι, που είναι διατεθειμένο να προσφέρει 150 εκατομμύρια ευρώ για έξι χρόνια, ένα ποσό που δεν προσπερνάτε ούτε από την EuroLeague, αλλά ούτε από τις 13 συλλόγους με εγγυημένα συμβόλαιο σε αυτήν (ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός) που βάσει της συμφωνία που... έρχεται προβλέπει ότι καθένας από αυτούς τους 13 συλλόγους θα λαμβάνει έξτρα ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε σεζόν. 

Σε αντάλλαγμα, το Ντουμπάι ζητά, πέραν από της ομάδας του που θα παίρνει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, να διοργανώσει δύο Final Four (μέσα στην εξαετία), μόνο που η EuroLeague δεν μπόρεσε να εγγυηθεί κάτι τέτοιο, χωρίς αυτό βέβαια να ακυρώνει την συνεργασία ή έστω να προβληματίζει τις δύο πλευρές.