Ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη θέλει να... σοκάρει την «Μπάρτσα» και να καθιερωθεί στην «εξάδα»
i

© EuroLeague Basketball

Ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη θέλει να... σοκάρει την «Μπάρτσα» και να καθιερωθεί στην «εξάδα»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:50 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 10.01.2024

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διαβολοβδομάδα του 2024, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και για να διεκδικήσει, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, την πέμπτη διαδοχική του νίκη στην EuroLeague.

Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα, στην διπλή αγωνιστική της EuroLeague, o Ολυμπιακός παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκειά της στην βάση του. Και στο ΣΕΦ νίκησε αρχικά την Μιλάνο και ακολούθως την Μονακό, αλλά τώρα, στην διαδοχική... διαβολοβδομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, βρίσκεται στην Ισπανία. 

Το βράδυ της Τετάρτης (10/1, 21:30, Novasports Prime) θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana και η αποστολή είναι δύσκολη, αλλά η σκέψη και η δυνατότητα για την πέμπτη διαδοχική νίκη των «ερυθρολεύκων» δημιουργεί όρεξη για δημιουργία ευοίωνων συνθηκών για την πορεία στη διοργάνωση. 

Ο Ολυμπιακός σε αυτή την προσπάθεια έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μαζί του 13 παίκτες και μόνο τους Μιχάλη Λούντζη, Τζορτζ Πάπας και Γιώργο Τανούλη να βρίσκονται εκτός αποστολής. 

Για την Μπαρτσελόνα η μόνη απουσία έχει να κάνει με τον Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει έναν μυικό τραυματισμό εδώ και εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Ο 30χρονος Ισπανός σουτέρ και πρώην NBAer τραυματίστηκε στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής και παραμένει εκτός δράσης. 

Οι Καταλανοί πάντως, προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες στην έδρα τους και μάλιστα η πρώτη ήρθε στο El Clasico κόντρα στην Ρεάλ, ενώ η δεύτερη απέναντι στην Μπασκόνια. Είναι η τρίτη διαδοχική εντός έδρας αναμέτρηση στο πρόγραμμά τους, πράγμα που... απαλύνει κάπως το... διαβολικό πρόγραμμα των συνεχόμενων αγώνων και κόντρα στον Ολυμπιακό θα αναζητήσει την 14η νίκη της σε 20 αγώνες. 

Αυτή τη στιγμή η «Μπάρτσα» είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 13-6 και μόνο η Βίρτους Μπολόνια (14-5) και η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης (18-2) βρίσκονται μπροστά της. Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός με 11-8 έχει ενταχθεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και επιδιώκει να συνεχίσει την... αναρρίχησή του. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!