Ο Βέσελι έβαλε... «στοπ» στη Ρεάλ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Βέσελι έβαλε... «στοπ» στη Ρεάλ

Νίκος Καλαμπάκας 23:52 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:57 - 04.01.2024

Η Μπαρτσελόνα ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη 2η φετινή της ήττα στη Euroleague αφού επιβλήθηκε εντός έδρας με σκορ 83-78. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βέσελι ο οποίος σημείωσε 27 πόντους και κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που «χαμογέλασε» στο ισπανικό classico, αφού επιβλήθηκε στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 83-78. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γιαν Βέσελι ο οποίος σημείωσε 27 πόντους

Δείτε εδώ το boxscore της αναμέτρησης

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε να πατάει καλύτερα στην πρώτη περίοδο και έχοντας τον Μούσα σε φοβερή κατάσταση πήρε διαφορά 5 πόντων στα μέσα του δεκαλέπτου (11-16). Η συνέχεια ήταν ανάλογη μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη... στροφή, με τους Μαδριλένους να βρίσκονται στο 4 στο τέλος της περιόδου (21-25). 

Η διαφορά ανέβηκε στους 8 γρήγορα, αφού η Ρεάλ είδε τον Γιουλ να «πυροβολεί» από τα 6.75 για το 22-30. Η Μπαρτσελόνα μάζεψε γρήγορα το σκορ ωστόσο και σύντομα το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά με τους φιλοξενούμενους να έχουν σταθερά το προβάδισμα και τους «μπλαουγκράνα» να μην τους αφήνουν να ξεφύγουν. 

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 45-47 και όλα έδειχναν ότι θα παρακολουθήσουμε ένα φοβερό ντέρμπι. Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην 3η περίοδο με τη Ρεάλ να έχει μικρό προβάδισμα και τη Μπαρτσελόνα να... κυνηγάει τους φιλοξενούμενούς της! Το 60-62 του 30' έδειχνε ότι το ματς θα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό άλλαξε. 

Ο Βέσελι κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια, η Μαρτσελόνα έπαιζε σκληρή άμυνα και με όπλο της αυτή, κατάφερε να ανατρέψει τη ροή του παιχνιδιού. 5.30'' πριν τη λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν στο +12 (74-62). Όμως η Ρεάλ φέτος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν είναι ομάδα που της αρέσουν οι ήττες κι έτσι σύντομα «μάζεψε» τη διαφορά στο - 6 (74-68). Η Μπαρτσελόνα όμως ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και τελικά δεν άφησε τους μισητούς της αντιπάλους να επιστρέψουν, φτάνοντας στο τελικό 83-78

MVP

Ο Βέσελι σημείωσε 27 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ όντας ο κύριος παράγοντας της νίκης των μπλαουγκράνα.

Το κλειδί του αγώνα

Το τέταρτο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους Καταλανούς. Όταν ξεκίνησε έχαναν με 2 πόντους όμως σύντομα κυριάρχησαν απόλυτα και πήραν τη νίκη.

Διαιτητές: Μόγκουλκοτς, Ντιφαλά και Κονσταντίνοφς

Η επόμενη αγωνιστική

Η Ρεάλ υποδέχεται την Εφές ενώ η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Μπασκόνια

Δεκάλεπτα: 21-25, 45-47, 60-62, 83-78