Ο Μάριο Χεζόνια της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο MVP του Δεκεμβρίου (vid)

Ο Μάριο Χεζόνια της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο MVP του Δεκεμβρίου (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:04 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 01.01.2024

Το 2023 έκλεισε με την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της EuroLeague με σημαντική απόσταση από τους υπόλοιπους και ο Μάριο Χεζόνια έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε αυτή την πορεία. Γι' αυτό και πήρε την τιμητική διάκριση του Πολυτιμότερου παίκτη για τον 12ο και τελευταίος μήνα του έτους.

Ο μήνας Οκτώβριος (2023) ήταν ο πρώτος της EuroLeague για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδος και ο Πολυτιμότερος Παίκτης αυτού ήταν ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια

Τον Νοέμβριο, η προσωπική διάκριση πήγε στα… χέρια του Φακούντο Καμπάτσο και τώρα, που συμπληρώθηκε και αποχαιρέτησε ο Δεκέμβριος, ο τίτλος του MVP παρέμεινε στα χέρια παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που αυτή τη φορά το όνομά του είναι… Μάριο Χεζόνια! 

O Κροάτης φόργουορντ των Μαδριλένων και αγαπημένος (για πολλούς λόγους) της «πράσινης» κερκίδας του Παναθηναϊκού, στην τελευταία σεζόν του ενεργού συμβολαίου του με την Βασίλισσα κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. 

Και αυτές για τον τελευταίο μήνα του 2023 περιελάμβαναν υψηλές αποδόσεις στη στατιστική κλίμακα. Σε αυτή την πορεία συλλογικής παντοκρατορίας, μιας και η ομάδα που είναι μόνη στην κορυφή με μία ήττα έπειτα από 17 αγώνες, ο Χεζόνια προσέφερε 16 πόντους μέσο όρο στους αγώνες με 64.2% ποσοστό στα δίποντα και 91.7% στις ελεύθερες βολές

To τρίλεπτο βίντεο της EuroLeague με τις «τρέλες» του 2023
EUROLEAGUE

10:29 - 01.01.2024

To τρίλεπτο βίντεο της EuroLeague με τις «τρέλες» του 2023

Η ιστορία όλη ξεκινάει από το σουτ του Σέρχιο Γιουλ που πλήγωσε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four, αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη... τρελή στιγμή του 2023. Υπήρξαν κι άλλες που ξεκίνησαν από την περσινή αγωνιστική περίοδο και συνεχίστηκαν στην τρέχουσα. Ο «ερυθρόλευκος» Σλούκας, ο Μαντάρ και ο Γκριγκόνις έχουν εντυπωσιακές θέσεις στο βίντεο της EuroLeague με τις τρομερές στιγμές του '23.

Επίσης, εμπλούτισε την στατιστική του με 5,1 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα, αγωνιζόμενος 24 λεπτά ανά αγώνα στα έξι ματς της Ρεάλ τον Δεκέμβρη. 

Ταυτόχρονα, ο Χεζόνια έγινε ο τρίτος Κροάτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά την μηνιαία ατομική διάκριση του MVP, καθώς είχαν προηγηθεί η συμπατριώτες του, Άντε Τόμιτς και Ντάριο Σάριτς.