Αναστάτωση στην Βαρκελώνη - Ο Ναβάρο στηρίζει τον κόουτς Γκριμάου, αφήνει… υπονοούμενα για κάποιους παίκτες
i

@ 2023 EuroLeague Basketball

Αναστάτωση στην Βαρκελώνη - Ο Ναβάρο στηρίζει τον κόουτς Γκριμάου, αφήνει… υπονοούμενα για κάποιους παίκτες

Γιώργος Γαβριλάκης 11:08 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 01.01.2024

Λίγες μέρες πριν η Μπαρτσελόνα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης (3/1) για την 18η αγωνιστική της EuroLeague, ο team manager των Καταλανών, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ξεκαθάρισε την εμπιστοσύνη που υπάρχει στον κόουτς Γκριμάου και ενημέρωσε για τις αλλαγές που απαιτούνται σε κάποιες συμπεριφορές παικτών.

O Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν είναι απλώς ο ιστορικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα του ένδοξου πρόσφατου παρελθόντως, αλλά είναι και ο team manager (πλέον) των «μπλαουγκράνα». Και ο άνθρωπος που στήριξε από την πρώτη στιγμή την επιλογή της διοίκησης να εμπιστευτεί τον rookie κόουτς, Ρότζερ Γκριμάου

Ο Ναβάρο τον γνωρίζει καλά, ήταν συμπαίκτες και τον εκτιμά ως τεχνικό. Τώρα, πήρε τον λόγο για να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα και ουσιαστικά να «σβήσει» τις φήμες και τα σενάρια περί απόλυσής του, που είχαν αρχίσει να… εκτροχιάζουν την κατάσταση. 

«Κάνει σπουδαία δουλειά και δεν είναι εύκολο», είπε για αρχή και συμπλήρωσε πως «γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει να παίζεις για αυτόν τον σύλλογο και να φοράς αυτή φανέλα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες». 

Η «Μπάρτσα» είναι η αλήθεια πως ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν -ειδικά στην EuroLeague- αλλά ήρθε σχετικά νωρίς ένα είδος… πτώσης. 

Τότε, άρχισε η γκρίνια και αυτή επικεντρώθηκε στον Ρότζερ Γκριμάου. Καμία αρνητική σκέψη όμως, δεν δημιουργήθηκε εντός της ομάδας, για τον προπονητή και ο Ναβάρο εξήγησε πως «προσπαθεί να κάνει τα πάντα, ώστε η ομάδα να επανέλθει στον ρυθμό της.. Εμπιστευόμαστε αυτόν, το project και τους παίκτες που έχουμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε άμεσα μια καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Τον Δεκέμβριο υπήρξαν ήττες και λόγω του τρόπου που κάποιες από αυτές ήρθαν, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε». Και δεν αναφέρεται ούτε στον κόουτς, ούτε σε αλλαγές του ρόστερ. Εστιάζει σε συμπεριφορές «εντός και εκτός γηπέδου που δεν μας αρέσουν και δεν είναι αντάξιες αυτού του συλλόγου και αυτής της φανέλας». 

To τρίλεπτο βίντεο της EuroLeague με τις «τρέλες» του 2023
EUROLEAGUE

10:29 - 01.01.2024

To τρίλεπτο βίντεο της EuroLeague με τις «τρέλες» του 2023

Η ιστορία όλη ξεκινάει από το σουτ του Σέρχιο Γιουλ που πλήγωσε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four, αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη... τρελή στιγμή του 2023. Υπήρξαν κι άλλες που ξεκίνησαν από την περσινή αγωνιστική περίοδο και συνεχίστηκαν στην τρέχουσα. Ο «ερυθρόλευκος» Σλούκας, ο Μαντάρ και ο Γκριγκόνις έχουν εντυπωσιακές θέσεις στο βίντεο της EuroLeague με τις τρομερές στιγμές του '23.

Δεν κατονόμασε, αλλά ουσιαστικά αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αθλητών, για πράξεις «που έχουν ήδη συζητηθεί και που δεν θα επαναληφθούν. Όλοι οι παίκτες πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, προκειμένου να αλλάξει αυτή τη δυναμική». 

Τα πρώτα δείγματα αυτής της… αλλαγής, η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να τα επιδείξει σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα που περιλαμβάνει διπλή αγωνιστική και συγκεκριμένα το El Clasico με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (3/1, στο Palau Blaugrana της Βαρκελώνης) για την 18η αγωνιστική και δύο μέρες αργότερα την αναμέτρηση κόντρα στην Μπασκόνια.