Ο θερινός στόχος του Παναθηναϊκού κέρδισε μία θέση στους Μπουλς για το υπόλοιπο της σεζόν (vid)

Ο θερινός στόχος του Παναθηναϊκού κέρδισε μία θέση στους Μπουλς για το υπόλοιπο της σεζόν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:11 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 25.02.2024

Οι Τούρκοι το καλοκαίρι τον... έστελναν στον Παναθηναϊκός, τελικά ο Ουνουραλπ Μπιτίμ προσγειώθηκε στο Σικάγο, έπαιξε στην G-League και τώρα οι Μπουλς του έδωσαν θέση στο NBA ρόστερ τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Φεύγοντας από την Προύσα και την πατρίδα του, εκεί όπου αγωνιζόταν με την Μπούρσασπορ, ο Ονουράλπ Μπιτίμ πήγε στις ΗΠΑ για να κυνηγήσει το Αμερικάνικο Όνειρο.

Αρχικά, είχε υπογράψει two-way συμβόλαιο με τους Σικάγο Μπουλς και τον καιρό που προετοιμαζόταν με την προοπτική να αγωνιστεί κυρίως στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA, την G-League, είχε προκύψει -σύμφωνα με ΜΜΕ της Τουρκίας- το ενδιαφέρον του κόουτς Εργκίν Αταμάν να τον εντάξει στον Παναθηναϊκό, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν υπό «ανοικοδόμηση».

Τελικά, δεν προέκυψε κάτι περισσότερο από ένα σενάριο και αυτό γιατί (μεταξύ άλλων), ο Μπιτίμ ήταν διατεθειμένος να δοκιμάσει την τύχη του στις ΗΠΑ. Και τώρα δικαιώνεται, σε έναν μεγάλο βαθμό.

Διότι, ναι μεν μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 ματς (συνολικά έξι λεπτά) με τους Μπουλς στον «μαγικό πλανήτη», καθώς οι αρμοδιότητές του είχαν να κάνουν με τους Ουίντσι Σίτι, αλλά τελικά οι Ταύροι του ΝΒΑ αποφάσισαν να αναβαθμίσουν το συμβόλαιο που έχουν μαζί του.

Έτσι, ο 25χρονος γκαρντ, από εδώ και πέρα θα εμφανίζεται ανάμεσα στα αστέρια του κορυφαίου πρωταθλήματος και θα δοκιμαστεί σε ένα επίπεδο, πρωτόγνωρο γι' αυτόν.

Στην G-League πάντως, ο Μπιτίμ ξεχώρισε και παρουσίασε αρκετά από τα προσόντα του. Είχε 14,2 πόντους μέσο όρο, ενώ τώρα στο Σικάγο που απλώς περιμένουν να περάσει η σεζόν και δεν έχουν αγωνιστικούς στόχους για την τρέχουσα, θέλουν να κάνουν μερικά πειράματα.

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)
NBA

08:58 - 25.02.2024

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)

Στην 11η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει για πρώτη φορά με μεγαλύτερο από 60% ποσοστό ευστοχίας και μοιράζει για πρώτη φορά στην καριέρα του πάνω από 6 ασίστ. Οι Μπακς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους κι αν τα καταφέρουν τότε ίσως ο Greek Freak να είναι ο MVP της σεζόν.

Οι τραυματισμοί τους έχουν αποδεκατίσει, ο Πάτρικ Ουίλιαμς θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, οι Ζακ ΛαΒίν, Τόρεϊ Κρεγκ είναι εκτός, ενώ ο Λόνζο Μπολ δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος και ίσως δεν αγωνιστεί ούτε του χρόνου! Έτσι, έρχεται ο Μπιτίμ για να πάρει μία σπουδαία ευκαιρία για την καριέρα του.