Η επιστροφή του Ποκουσεφσκι - Όλα τα δεδομένα

Αλεξέι Ποκουσέφσκι

Η επιστροφή του Ποκουσεφσκι - Όλα τα δεδομένα

Χρήστος Τσάλτας 14:49 - 24.02.2024

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι αποδεσμεύτηκε από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και το Sportal ανοίγει τον φάκελο για την επόμενη μέρα του. Η πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη και το ραντάρ των ομάδων της Euroleague για τη νέα σεζόν.

Το 2020 ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι πήρε τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει το όνειρό του και να παλέψει για μια θέση στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Οι Οκλαχόμα Σίτι θάντερ έδωσαν χώρο και χρόνο στον Σέρβο φόργουορντ, ο οποίος έπειτα από το... ψήσιμο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου και μέτρησε συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, πήρε την πιο μεγάλη απόφαση της καριέρας του.

Οι «κεραυνοί» πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στο ταλέντο αλλά και τα αθλητικά προσόντα του. Τα άκρα του, σε συνδυασμό με το potential που είχε από την πρώτη στιγμή καθιστούσαν τον «Πόκου» ως ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον προτζεκτ, που είχε όλα τα φόντα να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρει τον δικό του χώρο ανάμεσα στους κορυφαίους.

Στην OKC πέρασε 3,5 χρόνια, στα οποία προσπάθησε να βρει τον εαυτό του, να γίνει κομμάτι του ροτέισιον και να δείξει πως μπορεί να σταθεί στο επίπεδο που ήθελε ο Μαρκ Νταϊγκνόλτ, αλλά και ο οργανισμός των κεραυνών συνολικά.

Στη rookie σεζόν του μέτρησε 45 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 28 ως μέλος της αρχικής πεντάδας. Η δεύτερη σεζόν του ήταν η πιο γεμάτη, με σταθερή παρουσία στην ομάδα. 61 συμμετοχές και πολύ καλά νούμερα (7,6 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 40,8% στα σουτ εντός πεδιάς) έδειχναν πως αν και συνέχισε να δυσκολεύεται, ο Σέρβος έβρισκε σταδιακά τον δρόμο του.

Από εκεί όμως άρχισε η κάθοδος. Οι Θάντερ σταδιακά άρχισαν να γίνονται ομάδα αξιώσεων και ο χώρος για εξέλιξη ήταν όλο και μικρότερος. Από τις 34 συμμετοχές της σεζόν 2022-23 η επόμενη σεζόν ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Μόλις 10 παιχνίδια με την ομάδα και το τέλος έμοιαζε αναπόφευκτο. Η 23η Φεβρουαρίου ήταν η μέρα που ουσιαστικά έριξε τίτλους τέλους. Διότι οι Θάντερ αποδέσμευσαν τον Ποκουσέφσκι, ο οποίος είναι πλέον free agent.

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα με το μέλλον του χαρισματικού άσου;

Με δεδομένο πως η σεζόν βαδίζει στην τελική ευθεία της και δεν υπάρχει -σε αυτή τη φάση- ομάδα από την Ευρώπη που να μπορεί να καλύπτει τα «θέλω» του, η πιθανότητα να παραμείνει στην Αμερική και να τελειώσει τη σεζόν εκεί είναι μεγάλη. Άλωστε θέσεις ανοιχτές στη λίγκα υπάρχουν και ο «Πόκου» θα μπορούσε να υπογράψει με κάποια ομάδα για να βγει η σεζόν. Ήδη άλλωστε έχει προσελκύσει ενδιαφέρον ομάδων που θέλουν να γεμίσουν το ρόστερ τους για το φίνις της σεζόν.

Ελεύθερος ο Ποκουσέφσκι
NBA

18:02 - 23.02.2024

Ελεύθερος ο Ποκουσέφσκι

Ο Αλεκσέι Ποκουσέφσκι αποτελεί παρελθόν από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τον Σέρβο να αποδεσμεύεται από την ομάδα.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι κομβικό για τον ίδιο. Διότι η προοπτική της Ευρώπης είναι ορθάνοιχτή. Σε αυτή τη φάση της σεζόν δεν μπορεί να βρει συμβόλαιο σε ομάδα Euroleague, διότι οι μεταγραφές σε ομάδες της διοργάνωσης έχουν κλείσει και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για περαιτέρω κίνηση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει αυτή η προοπτική για την σεζόν που έρχεται. Ομάδες όπως η Παρτίζαν θα μπουν στη διαδικασία να «χτυπήσουν» τον Ποκουσέφσκι στην αγορά. Άλλωστε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει και να ενισχύσει το σερβικό στοιχείο στο ρόστερ, αλλά και να έχει στις τάξεις της παίκτες με υψηλό potential και η περίπτωση του «Πόκου» είναι αυτή που... κουμπώνει καλύτερα από κάθε άλλη. Βέβαια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει τους επόμενους μήνες, όταν και η σεζόν 2023-24 θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.