Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)
i

© photo by Dustin Satloff / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:58 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 25.02.2024

Στην 11η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει για πρώτη φορά με μεγαλύτερο από 60% ποσοστό ευστοχίας και μοιράζει για πρώτη φορά στην καριέρα του πάνω από 6 ασίστ. Οι Μπακς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους κι αν τα καταφέρουν τότε ίσως ο Greek Freak να είναι ο MVP της σεζόν.

Εκτός του ότι βρίσκεται ενεργά στο... παιχνίδι της διεκδίκησης του βραβείου MVP, μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς, τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και τον Λούκα Ντόντσιτς και μόνο ο Joker φαντάζει -αυτή τη στιγμή- να έχει περισσότερες πιθανότητες απ' όλους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο συνεχίζει την εξελικτική του πορεία στο ΝΒΑ.

Κι ενώ ο Greek Freak έχει καθιερωθεί ως μία ασταμάτητη δύναμη στον «μαγικό πλανήτη», έχει προσθέσει πλέον στις εντυπωσιακές επιδόσεις και στατιστικές του, μερικά στοιχεία που ίσως και να έχουν υποτιμηθεί, αλλά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να παραγνωριστούν!

Την τρέχουσα σεζόν λοιπόν (2023-24), που βρίσκεται σε σημείο που απομένουν περίπου 25 ματς για το τέλος της regular season και πριν την έναρξη του Play In και ακολούθως των Play Offs, ο 29χρονος Ελληνονιγηριανός σούπερ σταρ σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας στο 61,7%. Κι αν σε κάποιους δεν φαίνεται εντυπωσιακά υψηλό, αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν ο Αντετοκούνμπο (στο σύνολο μίας σεζόν) δεν είχε φθάσει ποτέ πάνω από το 57,8% (2018-19) και πέρσι είχε 55,3%.

Μάλιστα, ο μόνος παίκτης που σουτάρει με 60+ τοις εκατό και έχει τουλάχιστον 20 πόντους μέσο όρο, είναι ο Ντομάντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς: 20,2 πόντοι με 62,4% ποσοστό ευστοχίας. Μόνο που ο Αντετοκούνμπο έχει 30,8 πόντους και πέραν από το συνολικό ποσοστό ευστοχίας του, τον μήνα Φεβρουάριο έχει 126 εύστοχα σουτ σε 190 προσπάθειες. Δηλαδή, ποσοστό 66,3%.

Και την τελευταία φορά που σε ένα ματς είχε περισσότερες άστοχες προσπάθειες από εύστοχες, ήταν στις 23 Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ. Όταν ο Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν (122-113), ο Αντετοκούνμπο έκανε triple double (31 πόντοι, 17 ριμπάουντ και 10 ασίστ), αλλά είχε 11/25 (44%) σε προσπάθειες για δύο πόντους.

Πέραν του ότι λοιπόν, φέτος είναι πιο εύστοχος από οποιαδήποτε άλλη χρονιά (και μάλιστα αυξητικής προδιάθεσης ποσοστά) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράζει και τις περισσότερες ασίστ, από... ποτέ. Έχει 6,4 τελικές πάσες ανά αγώνα και ποτέ άλλοτε δεν είχε πάνω από έξι. Το 5,9 ήταν το όριό του και το έφθασε και τη σεζόν 2018-19, αλλά και τη σεζόν 2020-21 στο τέλος της οποία πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρώτου του -και μοναδικού προς το παρόν- πρωταθλήματος.