Οι «άπιαστοι» Σέλτικς έκαναν βόλτα στη Νέα Υόρκη - Σε τροχιά Play Offs το Ορλάντο, η Μινεσότα έφθασε τις 40 νίκες (vids)

Οι «άπιαστοι» Σέλτικς έκαναν βόλτα στη Νέα Υόρκη - Σε τροχιά Play Offs το Ορλάντο, η Μινεσότα έφθασε τις 40 νίκες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:22 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 25.02.2024

Στο Madison, οι Μπόστον Σέλτικς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο της απουσίες των Νικς και επιβλήθηκαν με 116-102. Το Ορλάντο νίκησε (112-106) το Ντιτρόιτ και πλέον βρίσκεται στην 6η θέση της Ανατολής, ενώ η Μινεσότα διέλυσε το Μπρούκλιν (101-86) και παραμένει στην κορυφή της Δύσης.

Δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα και η στιγμή που οι Μπόστον Σέλτικς θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη No 1 θέση της κατάταξης στην Ανατολή -και πιθανότητα σε ολόκληρη τη λίγκα.

Ειδικά μετά τη νίκη τους στο Madison της Νέας Υόρκης επί των Νικς, με 116-102, η απόσταση απο τους δεύτερους και τους τρίτους μεγάλωσε.

Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν ο πρωταγωνιστής των Κελτών. Έβαλε 30 πόντους και μαζί με τους 22 του Κρίσταπς Πορζίνγκις δημιούργησαν τις συνθήκες μιας σχετικά εύκολης επικράτησεις, απέναντι σε μία ομάδα με πλούσιο ταλέντο, αλλα και με σημαντικές απουσίες.

Ο Τζούλιους Ραντλ είναι τραυματίας και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα επιστρέψει την τρέχουσα σεζόν. Το ίδιο και ο Μίτσελ Ρόμπινσον, ενώ εκτός παραμένει και ο Ότζι Ανουνόμπι. Με τόσα... κενά οι Νικς δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση των φιλοξενούμενων, αν και ο Τζέιλεν Μπράνσον (34 πόντοι) έκανε ό,τι μπορούσε για να αντισταθεί.

Αν τελείωνε πάντως τώρα η κανονική περίοδος, οι Σέλτικς θα ήταν πρώτοι στην περιφέρεια με 45-12 και οι Νικς τέταρτοι με 34-23. Πίσω και από τους τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το εντυπωσιακό όμως, είναι πως οι Ορλάντο Μάτζικ θα ήταν έκτοι και θα προκρίνονταν απευθείας στα Play Offs.

To Ορλάντο, χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι και μετά τη νίκη του στο Ντιτρόιτ με 112-109, έχει πλέον 32 νίκες και 25 ήττες. Το ίδιο ρεκόρ με τους Ιντιάνα Πέισερς, αλλά οι Μάτζικ στην ισοβαθμία υπερέχουν. Βέβαια, ακόμα κανείς δεν έχει εξασφαλίσει το Νο 6 της Ανατολής, καθώς πέραν των δύο (Ορλάντο, Ιντιάνα) στο παιχνίδι υπάρχουν και οι περσινοί φιναλίστ των τελικών, Μαϊάμι Χιτ.

Ο Κερ συμφώνησε με τους Ουόριορς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στο ΝΒΑ
NBA

09:39 - 24.02.2024

Ο Κερ συμφώνησε με τους Ουόριορς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στο ΝΒΑ

Το σίριαλ ολοκληρώθηκε με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να δίνουν τα χέρια με τον Στιβ Κερ για τα επόμενα δύο χρόνια και τον πολυνίκη κόουτς να γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος στη λίγκα του ΝΒΑ.

Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι από τα ξημερώματα της Κυριακής (25/2) οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Μπρούκλιν Νετς με άνεση, χάρη και τελικό σκορ 101-86. Οι Άντονι Έντουαρντς και Καρλ Άντονι-Τάουνς ήταν οι κορυφαίοι με 29 και 28 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Λύκοι έγιναν η πρώτη ομάδα της Δύσης που έφθασε τις 40 νίκες και βρίσκονται στην κορυφή της περιφέρειας.