O Λόνζο Μπολ έκανε μεταμόσχευση χόνδρου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και αν θα επιστρέψει στο ΝΒΑ

Λόνζο Μπολ

i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

O Λόνζο Μπολ έκανε μεταμόσχευση χόνδρου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και αν θα επιστρέψει στο ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:35 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 21.03.2023

Το τρίτο του χειρουργείο στο αριστερό γόνατο σε διάστημα 14 μηνών ήταν επιτυχημένο, αλλά οι γιατροί χρειάστηκε να κάνουν μεταμόσχευση στο χόνδρο του Λόνζο Μπολ των Σικάγο Μπουλς και η επιστροφή του από μία τέτοια επέμβαση είναι μία δύσκολη και απρόβλεπτη διαδικασία.

Η καριέρα του Λόνζο Μπολ είχε αρκετά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα. Στους Λος Άντζελες Λέικερς δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς έδειξε να βρίσκει τον δρόμο του και στο Σικάγο με τους Μπουλς πήρε το χρίσμα (μαζί και αρκετά εκατομμύρια δολάρια) για να γίνει ο βασικός πόιντ γκαρντ και να στηρίξει την παρουσία και το ταλέντο των Ζακ ΛαΒίν και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. 

Οι τρεις τους συνεργάστηκα πέρσι με μεγάλη αποτελεσματικότητα, ώσπου ο Μπολ μετά από 35 ματς στην κανονική διάρκεια της σεζόν τραυματίστηκε στο γόνατο. Από τότε έχουν περάσει 14 μήνες και ο 26χρονος σταρ σε αυτό το διάστημα έχει κάνει τρία χειρουργεία στο αριστερό γόνατο. 

Ο Σακίλ Ο'Νιλ διασωληνωμένος κοροϊδεύει τον θάνατο
NBA

11:49 - 21.03.2023

Ο Σακίλ Ο'Νιλ διασωληνωμένος κοροϊδεύει τον θάνατο

Όσοι δεν γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Σακίλ Ο'Νιλ ανησύχησαν βλέποντάς τον κλινήρη στο νοσοκομείο, αλλά ο ίδιος αφού πρώτα το έπαιξε... νεκρός, έπειτα έσπευσε να ενημερώσει ότι απλώς «κάνω ανόρθωση γλουτών». Η αλήθεια βέβαια αφορά μία επέμβαση ρουτίνας στο ισχίο του.

Το τρίτο ήταν και το πιο σοβαρό. Οι ιατροί ενημέρωσαν τον κόουτς Μπίλι Ντόνοβαν και τους ανθρώπους των Ταύρων πως η ιατρική πράξη ήταν αποτελεσματική και όλα πήγαν καλά, αλλά χρειάστηκε να του... αντικαταστήσουν ολόκληρο τον χόνδρο. 

Πρόκειται για μία μεταμόσχευση που η διαδικασία αποθεραπείας εκτός του ότι θα διαρκέσει μεγάλο (και άγνωστο προς το παρόν) χρονικό διάστημα, αποτελεί και μία απρόβλεπτη κατάσταση. 

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το «πότε», αλλά και το «αν» ο τελειόφοιτος του UCLA και Νο 2 στο Draft του 2014 θα επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο του ΝΒΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με μεταμόσχευση χόνδρου ποτέ κανέναν δεν κατάφερε να αγωνιστεί ξανά στο «μαγικό πλανήτη», με τελευταία περίπτωση αυτή του Τζόρνταν Άνταμς

Πρόκειται για παίκτη που επίσης μπήκε στο ΝΒΑ από το UCLA, ο Άνταμς έγινε Draft pick στο Νο 22 το 2014 από τους Μέμφις Γκρίζλις, έκανε μία... ταπεινή rookie σεζόν (3,2 πόντους μέσο όρο) και στο δεύτερο ματς της δεύτερης σεζόν του χτύπησε στο γόνατο και μπήκε στο χειρουργείο για να αλλάξει χόνδρο. 

Δεν ξανάπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ, ενώ πέρασε τα επόμενα χρόνια της καριέρας του στα πρωταθλήματα της Συρίας, του Μεξικό, της Αργεντινή, ενώ φέτος στα 29 του χρόνια αγωνίζεται στη Βενεζουέλα