Οι Τούρκοι συνδέουν τον Ονουράλπ Μπιτίμ με τον Παναθηναϊκό (vids)

Ονουράλπ Μπιτίμ

i

© photo by Nikola Krstic / Getty Images / Ideal Images

Οι Τούρκοι συνδέουν τον Ονουράλπ Μπιτίμ με τον Παναθηναϊκό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:48 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 09.07.2023

O 24χρονος γκαρντ Oνουράλπ Μπιτίμ έχει υπογράψει (two way) συμβόλαιο με τους Σικάγο Μπουλς, έπειτα από τη σπουδαία χρονιά του με την Μπούρσασπορ και τώρα δημοσίευμα από την Τουρκία τον τοποθετεί στη λίστα του Εργκίν Αταμάν για τον Παναθηναϊκό.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη στιγμή που ο Ονουράλπ Μπιτίμ υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Σικάγο Μπουλς. Ο Τούρκος γκαρντ στα 24 του και έπειτα από μία σπουδαία σεζόν με την Μπούρσασπορ στο πρωτάθλημα της χώρας του, αλλά και στο Eurocup, κρίθηκε από τους Ταύρους ικανός για να δοκιμαστεί στο ΝΒΑ -αν και η παρουσία του στο Σικάγο προορίζεται περισσότερο για συμμετοχές με τη θυγατρική ομάδα της πόλης των ανέμων στη G-League.

Τώρα, ένα τούρκικο δημοσίευμα από την ειδησεογραφική πλατφόρμα Sports Digital ενημερώνει πως ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται να κινηθεί προς το μέρος του. Πρόκειται για έναν παίκτη που ο Εργκίν Αταμάν τον γνωρίζει καλά και με τον οποίο συνεργάστηκε τη διετία 2017-2019. 

Ο Μπιτίμ πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στις ΗΠΑ, αλλά όταν τελείωσε το highschool στο Huntington Prep School της Δυτικής Βιτζίνια, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη (το 2016, ένα χρόνο πριν προσληφθεί ο Αταμάν) για την Αναντολού Εφές. Έμεινε στην ομάδα συνολικά τρία χρόνια και ακολούθως μεταπήδησε αρχικά στην Καρσίγιακα και ακολούθως στην Μπούρσασπορτ

Με την ομάδα της Προύσας τη χρονιά που μας πέρασε είχε 18,4 πόντους σουτάροντας με 40,9% από το τρίποντο, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 4,8 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ. Αυτά ήταν τα... νούμερά του στο τούρκικο πρωτάθλημα, ενώ στο Eurocup είχε ανάλογη παρουσία και συγκεκριμένα 18,1 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 3,2 τελικές πάσες. 

Πρόκειται για έναν αθλητή με φυσικό χάρισμα στην επίθεση και αξιόπιστο μακρινό σουτ, που σε περίπτωση που προωθηθεί στη λίστα του Παναθηναϊκού, προφανώς θα επηρεάσει την προσθήκη του Τζέριαν Γκραντ. Μετά το... οστικό κύμα που δημιούργησε η έκρηξη της «βόμβας» του Κώστα Σλούκα, υπάρχει περίπτωση αναπροσαρμογής των μεταγραφικών πλάνων του Παναθηναϊκού και μπορεί ο Αμερικανός γκαρντ της Τουρκ Τέλεκομ να βρίσκεται στο επίπεδο της οριστική συμφωνίας με τους «πράσινους», αλλά η αναφορά στο όνομα του Μπιτίμ δημιουργεί μία νέα κατάσταση. 

Ο έλεγχος της ιστορίας πάντως, όπως και να έχει, βρίσκεται στα χέρια του κόουτς Αταμάν και αυτός θα αποφασίσει ποιον ακριβώς έχει ανάγκη για να κάνει πράξεις τις σκέψεις του και να βάλει σε εφαρμογή τη φιλοσοφία του εν όψει της νέα σεζόν. 

Tags: