Τα δεδομένα, οι όμιλοι και οι διαδικασίες για το πρώτο In-Season τουρνουά του ΝΒΑ (vids)
i

© photo by Rob Carr / Getty Images / Ideal Images

Τα δεδομένα, οι όμιλοι και οι διαδικασίες για το πρώτο In-Season τουρνουά του ΝΒΑ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:02 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 09.07.2023

Στις 3 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ το παράλληλο τουρνουά, με τους έξι ομίλους που καταλήγει στο Final Four που θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου στο Λας Βέγκας - Οι 30 ομάδες της λίγκας χωρίστηκαν σε γκρουπ και οι Μπακς του Αντετοκούνμπο θα αναμετρηθούν με Νικς, Χιτ, Ουίζαρντς και Χόρνετς.

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται για μία σεζόν με αλλαγές, νέα δεδομένα και προγράμματα με σκοπό την (κυρίως εμπορική) ανάπτυξη της ήδη υπερανεπτυγμένης λίγκας. Η βασική διαφοροποίηση της χρονιάς που θα ξεκινήσει είναι το In-Season Tournament. Σκεφτείτε, κάτι σαν αυτό που στα εγχώρια πρωταθλήματα της Ευρώπης (σχεδόν όλων των αθλημάτων) ονομάζεται Κύπελλο. 

Άρα, ο «μαγικός πλανήτη» στο εξής θα έχει δύο τρόπαια. Αυτό του πρωταθλητή και αυτό του Κυπελλούχου. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-24 λοιπόν, θα ξεκινήσει ένα παράλληλο με την regular season τουρνουά, με ομίλους που θα καταλήξουν στο Final Four και εκεί ο τροπαιούχος εκτός του ότι θα πανηγυρίζει για την κατάκτηση θα πανηγυρίζει και χρηματικά έπαθλα που έχουν ήδη καθοριστεί. 

Τώρα, ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν κάθε λεπτομέρεια In-Season tournament που θα ξεκινήσει λίγο μετά το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου. Δημιουργήθηκαν τρεις όμιλοι στην Ανατολή και άλλοι τόσοι στη Δύση, όπου σε κάθε γκρουπ συμμετέχουν πέντε ομάδες. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο για παράδειγμα βρίσκονται στον όμιλο EAST B μαζί με τους Μαϊάμι Χιτ, τους Νιου Γιορκ Νικς και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και Σάρλοτ Χόρνετς. 

Για να συμπληρωθούν οι όμιλοι υπήρξαν συγκεκριμένα κριτήρια. Γι' αυτό και Μπακς, Σέλτικς και Σίξερς, δηλαδή οι ομάδες με τα τρία καλύτερα ρεκόρ της περιφέρειας τη χρονιά που μας πέρασε μπήκαν ως επικεφαλής στα τρία γκρουπ της Ανατολής και αντιστοίχως το ίδιο συνέβη στη Δύση με τους Νάγκετς, τους Γκρίζλις και τους Κινγκς.  

Ο νικητής κάθε ομίλου θα προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά και αυτές οι έξι ομάδες θα συναντήσουν άλλες δύο που θα εισαχθούν με wild card. Δηλαδή, οι δύο ομάδες που δεν ήταν πρώτες στον όμιλο, αλλά είχαν το καλύτερο ρεκόρ νικών-ηττών, ανεξαρτήτως σε ποιο από τα γκρουπ της περιφέρειάς τους συμμετείχαν. 

Θα το πάρει το... κορίτσι ο Λούκα Ντόντσιτς! Η «παραμυθένια» πρόταση γάμου στην αγαπημένη του (vid)
NBA

10:35 - 08.07.2023

Θα το πάρει το... κορίτσι ο Λούκα Ντόντσιτς! Η «παραμυθένια» πρόταση γάμου στην αγαπημένη του (vid)

Ο Λούκα Ντόντσιτς έδωσε το δακτυλίδι και έκανε την πρόταση γάμου στην λατρεμένη του Αναμαρία, με την οποία έχει σχέση πολύ πριν εμφανιστεί στο ΝΒΑ. Ο 24χρονος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς προφανώς και άκουσε το πολυπόθητο «Ναι!» από την όμορφη ξανθομάλλα.

Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Δεκεμβρίου και οι ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ θα παίξουν στην έδρα του. Ακολουθεί το Final Four. Εκεί οι τέσσερις που θα έχουν πάρει το εισιτήριο θα ταξιδέψουν στο Λας Βέγκας, καθώς εκεί έχει οριστεί (7-9 Δεκεμβρίου) να διεξαχθεί η τελική φάση.  

Οπότε λίγο πριν τελειώσει το 2023 θα έχουμε τον Κυπελλούχο και μετά (ως συνήθως) θα περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο για τον πρωταθλητή. 

Tags: