Ματίζ Τάιμπουλ: Η άμυνα που δίνει... εκατομμύρια - Το Πόρτλαντ έβαλε το χέρι στην τσέπη και κράτησε τον Αυστραλό (vids)

Ματίζ Τάιμπουλ

i

© photo by Amanda Loman / Getty Images / Ideal Images

Ματίζ Τάιμπουλ: Η άμυνα που δίνει... εκατομμύρια - Το Πόρτλαντ έβαλε το χέρι στην τσέπη και κράτησε τον Αυστραλό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 07.07.2023

Οι Μπλέιζερς κινήθηκαν αστραπιαία και όταν ο Ματίς Τάιμπουλ συμφώνησε για να πάει στους Ντάλας Μάβερικς, αυτοί απάντησαν, του έδωσαν 33 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια και τον κράτησαν στο Πόρτλαντ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του ΝΒΑ βγάζουν το ψωμί τους και τα εκατομμύριά τους, κυρίως λόγω των χαρισμάτων και των προσόντων τους στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ματίζ Τάιμπουλ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Διότι, βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα για να παίζει άμυνα. 

Στο... πίσω μέρος του παρκέ ο 26χρονος Αυστραλός φόργουορντ είναι καταπληκτικός. Αγωνίζεται σαν να έχει φυσικό (κληρονομημένο) χάρισμα και ναι μεν δεν έχει προοδεύσει γενικά στο πρωτάθλημα όπως ίσως να υπολογιζόταν, αλλά είναι ο μόνος ημίψηλος που μπορεί να σταματήσει -έστω για μερικές κατοχές- παίκτες όπως ο Κέβιν Ντουράντ, αλλά και γκαρντ όπως ο Μπράντλεϊ Μπιλ ή ο Ντέβιν Μπούκερ

Γι' αυτό και οι Ντάλας Μάβερικς, επειδή στη Δύση ο ανταγωνισμός είναι ξεχωριστός, ειδικά με την ταυτόχρονη παρουσία των τριών προαναφερθέντων υπό το logo των Φοίνιξ Σανς, κάλεσαν τον παίκτη και του προσέφεραν 33 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια. Γιατί κάποιος πρέπει να τους μαρκάρει όλους και ο Ντόντσιτς με τον Ίρβινγκ δεν φημίζονται για την αμυντική τους προσήλωση. Ο Τάιμπουλ συμφώνησε με τους Τεξανούς, την μέρα που αποκτήθηκε και ο Γκραντ Ουίλιαμς από τους Σέλτικς, αλλά στην περίπτωση του Αυστραλού, πρώην παίκτη των Φιλαδέλφεια Σίξερς, τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι Μπλέιζερς

Διότι, ο Τάιμπουλ είναι ελεύθερος από την ομάδα του Πόρτλαντ, αλλά με περιοριστικούς όρους. Πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα από το Όρεγκον είχε περιθώριο τριών ημερών για να ισοφαρίσει την πρόταση του Ντάλας (ή αντιστοίχως οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου) και να τον κρατήσουν στην ομάδα τους. Αυτό έκαναν! Έδωσαν επίσης 33 εκατομμύρια στον παίκτη και τον κράτησαν. 

Οι Μπλέιζερς αυτή τη στιγμή μελετούν όλα τα ενδεχόμενα ανταλλαγής του Ντέιμιαν Λίλαρντ, η οποία αργά ή γρήγορα θα γίνει με τους Μαϊάμι Χιτ να θεωρούνται αυτή τη στιγμή φαβορί για την απόκτησή του και ένα σωρό ομάδες να μελετούν τρόπους που θα κάνουν την ομάδα να επιλέξει αυτούς: Τζαζ, Κλίπερς, Σίξερς, Νικς, Σπερς, ακόμα και οι Σέλτικς βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία.

 Στο Πόρτλαντ πάντως, υπάρχει -πέραν του Λίλαρντ- αρκετοί επιθετικό ταλέντο, νεαροί όπως ο Άνφερνι Σάιμονς, ο Σκουτ Χέντερσον (Νο 3 στο Draft), οι φόργουορντ Σέιντον Σαρπ και Τζέραμι Γκραντ, άρα χρειάζεται και κάποιος για τα... μετόπισθεν. Έτσι, ο Τάιμπουλ, ένας παίκτη οποίος πέρσι είχε 7,4 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής, αλλά και 1,7 κλεψίματα και σχεδόν ένα μπλοκ (0,8) κατάφερε να εισπράξει 10+ εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. 

Στον «αέρα» η συμμετοχή του Μίτσιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 λόγω... ΝΒΑ
FIBA WORLD CUP

22:12 - 06.07.2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στον «αέρα» η συμμετοχή του Μίτσιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 λόγω... ΝΒΑ

Ο Βασίλιε Μίτσιτς μετακόμισε στις ΗΠΑ, για λογαριασμό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Οι επαφές με «δικά του πρόσωπα» και η επιθυμία του παίκτη.

O Ματίζ Τάιμπουλ βέβαια, την ώρα που ακούει αυτά τα... νέα και εμπλουτίζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Είναι ένας από τους αρκετούς και μάλιστα... λαμπερούς ΝΒAer των Αυστραλών που θα παραταχθούν στη διοργάνωση και αρχικά θα συμμετέχουν στον όμιλο της Οκινάουα παρέα με την Ιαπωνία, την Γερμανία και την Φινλανδία.