Ο Κίγκαν Μάρεϊ είδε τον Βεζένκοφ και πήρε... φωτιά (vid)

Κίγκαν Μάρεϊ

i

@Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Ο Κίγκαν Μάρεϊ είδε τον Βεζένκοφ και πήρε... φωτιά (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:56 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 06.07.2023

Στην τελευταία εμφάνισή του σε Summer League του ΝΒΑ ο Κίγκαν Μάρεϊ κρατούσε την πιο απολαυστική εμφάνισή του, υπό το βλέμμα του Σάσα Βεζένκοφ, που πήρε «γεύση» από Σακραμέντο Κινγκς.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν ξεχωριστό στο Σακραμέντο. Αφενός γιατί ήταν η τελευταία μέρα του California Classic, αφετέρου γιατί οι Κινγκς υποδέχτηκαν στις τάξεις τους τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών με την ομάδα της Καλιφόρνια και μπήκε με το... καλημέρα στο κλίμα.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα των «βασιλιάδων» με τους Μαϊάμι Χιτ ο «Βεζέ» συναντήθηκε με τον ηγέτη της ομάδας, Ντε'Ααρον Φοξ, με τους δύο παίκτες να συνομιλούν και να δουλεύουν μαζί στο γυμναστήριο. Η κίνηση αυτή, που ήρθε από την μεριά του Φοξ, έδειξε πως ο απόφοιτος του Κεντάκι έχει «αγκαλιάσει» πλήρως τον ρόλο του ηγέτη και υποδέχτηκε τον νεοφερμένο της ομάδας, με την... αποστολή να τον βάλει σε ρυθμούς Κινγκς.

Λίγη ώρα μετά την ξενάγηση στους χώρους του Golden 1 Center ο 28χρονος άσος πήρε θέση στις court seats του γηπέδου για να παρακολουθήσει τον αγώνα της νέας του ομάδας με τους Μαϊάμι Χιτ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς είχε συζητήσεις με τον GM των «βασιλιάδων», Μόντε ΜακΝάιρ, ενώ είδε τον Κίγκαν Μάρεϊ να παίρνει... φωτιά.

Ο απόφοιτος του Iowa ήταν ασταμάτητος, καθώς οδήγησε την ομάδα του Λουκ Λάουκς στη νίκη με 95-83, πραγματοποιώντας μια από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις της καριέρας του στο ΝΒΑ.

Αυτό γιατί το κοντέρ έγραψε 41 πόντους με 11/20 σουτ και 6/11 τρίποντα, ενώ παράλληλα μέτρησε 5 ριμπάουντ και 4 τάπες, σε μια all-around εμφάνιση, που επιβεβαίωσε πως ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για την ομάδα του. Κι όλα αυτά στο τελευταίο παιχνίδι του σε Summer League, καθώς λίγη ώρα αργότερα ο Λάουκς, που είναι assistant coach του Μάικ Μπράουν στους Κινγκς, τόνισε πως ο Μάρεϊ δεν θα αγωνιστεί στο Λας Βέγκας.

Τη νέα σεζόν Μάρεϊ και Βεζένκοφ θα μοιράζονται τη θέση 4 στους Κινγκς. Μάλιστα το πλάνο αναφέρει πως οι δύο τους θα μπορούν να συνεργάζονται στις θέσεις των φόργουορντ και να παίζουν μαζί. Στο πλάνο του Μπράουν ο Μάρεϊ θα περνάει αρκετά λεπτά στη θέση 3, με τον Βεζένκοφ στο 4, σε μια συνθήκη που δίνει ευελιξία και αξιοπιστία στο περιφερειακό σουτ για τους «βασιλιάδες».

Στην πρώτη του μέρα στην Καλιφόρνια ο Βεζένκοφ είχε αρκετά πράγματα να δει, ξεκινώντας ένα -εντελώς- νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Το οποίο είναι πιο λαμπερό, αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικό, από κάθε άλλη φορά.