Συγκλονιστικός Βεζένκοφ πριν από ταξίδι ζωής στο Σακραμέντο: «Δεν κοιμήθηκα...»

Συγκλονιστικός Βεζένκοφ πριν από ταξίδι ζωής στο Σακραμέντο: «Δεν κοιμήθηκα...»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:02 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 04.07.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ παραχώρησε συνέντευξη κατά την αποχώρησή του για το Σακραμέντο, με τον ίδιο να αναφέρεται στην απόφαση που πήρε να αφήσει τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA και τους Κινγκς.

Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε τη μεγάλη απόφαση και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς, με τον ίδιο να φτάνει τις επόμενες ώρες στο Σακραμέντο, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τη νέα του ομάδα.

Ο MVP της Euroleague, ο οποίος διέλυσε κάθε άμυνα που βρήκε στο διάβα του, ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, απόφαση πάντως που μόνο εύκολη δεν ήταν για τον ίδιο, καθώς όπως ανέφερε, άφησε ένα κομμάτι της καρδιάς του στον Πειραιά.

Κατά την αναχώρησή του από την Σόφια για το Σακραμέντο, ο Σάσα Βεζένκοφ παραχώρησε συνέντευξη στο «BTV Sport», στην οποία είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Δεν κοιμήθηκα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολο για μένα. Ξέρω ότι ο Θεός μου έχει δώσει τα πάντα, είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά ευχαριστώ όλους όσους είναι δίπλα μου. Αλλά ακόμα να φύγεις από ένα μέρος όπου νιώθεις υπέροχα, γιατί θα το ξαναπώ, ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια για μένα. Όλοι οι φίλοι μου είναι εκεί, αλλά αποφασίσαμε ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση για εμένα.

Οι Σακραμέντο Κινγκς ήρθαν πολλές φορές, τους ξέρω και νομίζω ότι αν δεν μου έδειχναν ότι με θέλουν και ότι θα είχα ρόλο σε αυτή την ομάδα, δεν θα δεχόμουν. Μου έδειξαν ότι σε όλες τις παραμέτρους βασίζονται σε μένα και όλα είναι στο χέρι μου. Ξέρω ότι ο Πέτζα Στογιάκοβιτς μένει εκεί. Έλληνας είναι και ο αντιπρόεδρος της ομάδας. Σίγουρα θα υπάρχει ελληνική κοινότητα, αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μου έδειξαν ότι ήθελαν να πάω εκεί. Εκτός από τα προσόντα μου ως μπασκετμπολίστα, είδαν και κάτι άλλο. Τώρα είναι στο χέρι μου να δείξω ότι μπορώ να παίξω εκεί όσο πιστεύουν σε μένα.

Δεν υπάρχει προπονητής που θα σου εγγυηθεί λεπτά στο γήπεδο αν δεν το αξίζεις. Έχω αγώνα και πολλή δουλειά μπροστά μου, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου. Όλα πρέπει να αποδειχθούν σε αυτή τη ζωή. Θα πάω σε μια ομάδα που τερμάτισε τρίτη στη Δυτική Περιφέρεια, έχασε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από το Γκόλντεν Στέιτ σε επτά παιχνίδια, μπήκε στα πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια. Με βοήθησε επίσης να επιλέξω το Σακραμέντο γιατί άλλο πράγμα είναι να πας σε μια ομάδα που θέλει να κερδίζει και άλλο να πας σε μια ομάδα που απλά παίζει.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δυνατά, πολύ συναισθηματικά. Χάσαμε έναν ημιτελικό και έναν τελικό, κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ. Ο καθένας μας ήθελε να φτάσει μέχρι το τέλος. Μετατρέψαμε τον Ολυμπιακό όχι απλά σε ομάδα μπάσκετ, αλλά σε κάτι πολύ πιο δυνατό, πολύ πιο δυνατό. Είχαμε καταπληκτική χημεία μεταξύ μας. Σε αυτή την ομάδα, όλοι ζητωκραύγαζαν για τον συμπαίκτη τους και αυτό δεν συμβαίνει συχνά στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Σάσα Βεζένκοφ Σάσα Βεζένκοφ / Intime

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για μένα, γιατί τελικά το ΝΒΑ είναι κάτι πολύ μεγάλο, όλοι περίμεναν να πάω και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι. Ο Ολυμπιακός, επειδή είναι κοντά στη Βουλγαρία και μπορείς να πας να δεις ένα παιχνίδι, απλά νομίζω ότι δεν εκτιμάται τόσο από το βουλγαρικό κοινό, αλλά μιλάμε για φιναλίστ της Ευρωλίγκας και με τρία τρόπαια. Όταν ένας θεατής ακούει το NBA, σίγουρα ακούγεται πολύ διαφορετικό. Δεν μπορώ να πω ότι θα πάω στο ΝΒΑ μόνο λόγω της ιδέας ή επειδή ονειρευόμουν να πάω από μικρός.

Το ταξίδι του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό: Από την αμφισβήτηση, στην απόλυτη αποθέωση
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:30 - 01.07.2023

Το ταξίδι του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό: Από την αμφισβήτηση, στην απόλυτη αποθέωση

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και το Sportal σας παρουσιάζει τα όσα έζησε ο (μέχρι πρότινος) σταρ της ομάδας του Πειραιά στα 5 χρόνια παρουσίας του στο Λιμάνι.

Πηγαίνω γιατί βλέπω μια ευκαιρία για το μέλλον μου, για κάτι πολύ μεγάλο, και είμαι έτοιμος να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία. Έτσι είμαι ως άνθρωπος. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα, όπως και φέτος στην Ευρωλίγκα. Δεν σκέφτηκα από την αρχή πώς θα γίνουμε πρωταθλητές ή πώς θα γίνω MVP. Ήθελα να κερδίζει η ομάδα και σιγά σιγά οι στόχοι μου να πραγματοποιηθούν, οπότε ακόμα και τώρα δεν έχω συνειδητοποιήσει πού πάω και τι αυτό σημαίνει. Αλλά για κάθε ένα που παίζει μπάσκετ, κάθε παιδί, είναι ένα όνειρο και είμαι πολύ χαρούμενος που πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Σίγουρα θα δω παίκτες που έχω δει στην τηλεόραση. Θα παίξω εναντίον τους, αλλά πιστεύω και σε αυτό το θέμα ότι οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου θα με βοηθήσουν. Όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο Νο 1 αθλητής της Βουλγαρίας για την περσινή χρονιά πριν φύγει.