Έχασε τον Βεζένκοφ, γέμισε τα ταμεία του ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η επόμενη μέρα των «ερυθρολεύκων»

Σάσα Βεζένκοφ & Αγγελόπουλοι

i

Σάσα Βεζένκοφ & Αγγελόπουλοι / © Intime

Έχασε τον Βεζένκοφ, γέμισε τα ταμεία του ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η επόμενη μέρα των «ερυθρολεύκων»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:39 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 01.07.2023

Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα και καλείται να ετοιμαστεί για την ζωή χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι πλέον παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς, με τους Βασιλιάδες να πείθουν τον MVP της Euroleague να αφήσει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και να δοκιμάσει την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. 

Όλα αυτά όμως, όσο και να πληγώνουν τους φίλους του Ολυμπιακού, ανήκουν στο παρελθόν. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, ένας από τους κορυφαίους που φόρεσαν ποτέ την Ερυθρόλευκη φανέλα, όμως, όπως έχει πει ο σπουδαίος Μίλαν Τόμιτς «Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ». Έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη μέρα της ομάδας, η οποία δεν θα έχει τον χαρισματικό φόργουορντ στην εξίσωση. 

Μίροτιτς, Βεζένκοφ © Nikola Krstic / Getty Images / Ideal Images

Όπως διαβάσατε στο Sportal, πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος και η Μπαρτσελόνα δεν θα συνεχίσουν μαζί, με τον ίδιο να αναμένεται να πάρει μια σημαντική αποζημίωση από τους Καταλανούς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, με 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, θα προσπαθήσει να τον κάνει δικό του. 

Εξάλλου, η αποχώρηση του Βεζένκοφ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, πέραν του 1.5 εκατομμυρίου που είχε να λάβειν ο μέχρι πρότινος σταρ του, θα έχει και ακόμα 1.3 περίπου που προβλέπει το NBA out του. Έτσι, με σχεδόν 3 εκατομμύρια για «ψώνια», ο Μίροτιτς είναι ένας άκρως εφικτός στόχος, ειδικά από την στιγμή που θα έχουμε και την αποζημίωση της Μπαρτσελόνα στο κάδρο. 

Από εκεί και πέρα όμως δεν υπάρχει μόνο η θέση «4» για τον Ολυμπιακό. Τα σημαντικά ζητήματα που έρχονται τις επόμενες ημέρες έχουν να κάνουν με τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Παπανικολάου

Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει την Κυριακή από τις διακοπές του, στις οποίες πάντως είχε επικοινωνία με τον Ολυμπιακό και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας θα έχει το ραντεβού του με την διοίκηση. Όλα τα θέματα θα τεθούν στο τραπέζι, με τον ηγέτη της ομάδας να αναμένεται να εκφράσει και δια ζώσης τους προβληματισμούς του και τα θέματα που τον απασχολούν. 

Παπανικολάου και Σλούκας

Το άλλο ζήτημα που απασχολεί είναι αυτό του Κώστα Παπανικολάου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα έχει και εκείνος ραντεβού με την διοίκηση της ομάδας, στο οποίο αναμένεται να γεφυρωθεί και το οικονομικό χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές. Η υπόθεση του Παπανικολάου μοιάζει και πιο απλή, καθώς, πέραν του οικονομικού, δεν υπάρχει άλλο ζήτημα να απασχολεί τον Κώστα Παπανικολάου. 

Η υπόθεση του Σλούκα θα κρίνει και σε μεγάλο βαθμό την παραμονή Κάνααν. Ο Αμερικανός μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχίσει, όμως θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον «Σλούκι Λουκ». Μόλις γίνει και αυτό, τότε θα προχωρήσει και η περίπτωση Κάνααν. Ο Αμερικανός σουτέρ πάντως εάν δεν αποδεσμευτεί μέχρι τις 5/7, τότε το συμβόλαιό του ανανεώνεται αυτόματα. 

Το ταξίδι του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό: Από την αμφισβήτηση, στην απόλυτη αποθέωση
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:30 - 01.07.2023

Το ταξίδι του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό: Από την αμφισβήτηση, στην απόλυτη αποθέωση

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και το Sportal σας παρουσιάζει τα όσα έζησε ο (μέχρι πρότινος) σταρ της ομάδας του Πειραιά στα 5 χρόνια παρουσίας του στο Λιμάνι.

Ο Άλεκ Πίτερς επίσης φαίνεται πως θα μείνει. Ο Αμερικανός έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του και εκτός αυτού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα ήθελε να χάσει και τα δύο «4άρια» του. Από εκεί και πέρα, τα τελευταία ζητήματα για το ρόστερ έχουν να κάνουν με τον κόμπο ψηλό που θα αποκτηθεί, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός επιθυμεί να προσθέσει στο ρόστερ του έναν παίκτη για το «5» και το «4».