Το τελευταίο ματς του Βεζένκοφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού (vid)
i

© Intime

Το τελευταίο ματς του Βεζένκοφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού (vid)

Sportal newsroom 19:57 - 01.07.2023

Ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν ο τελευταίος αγώνας του Σάσα Βεζένκοφ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είπε το «ναι» στην πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο τέταρτος τελικός της Basket League στο ΟΑΚΑ ήταν το τελευταίο ματς του Βεζένκοφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 35-63 στο τρίτο δεκάλεπτο και το ματς διακόπηκε αφού οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν αντικείμενα στον πάγκο των Πειραιωτών, που αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, σε εκείνο το παιχνίδι, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 33 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Ο Βούλγαρος φόργουορντ «έγραψε» 11 πόντους με 4/8 δίποντα και 1/3 τρίποντα. Ο MVP της Euroleague είχε ακόμη 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

«Σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού. Μετά από πολλές ώρες σκέψης τις τελευταίες ημέρες, αποφάσισα να εξερευνήσω τον κόσμο του NBA. Χωρίς αμφιβολία, ήταν η δυσκολότερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου. Το να αφήσω αυτόν τον απίστευτο σύλλογο είναι σα να αφήνω πίσω ένα κομμάτι από την καρδιά μου.

 Στον Ολυμπιακό, έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα. Βρήκα μία οικογένεια και το πιο ζεστό σπίτι που θα μπορούσα να φανταστώ. Έδωσα ό,τι είχα κάθε φορά που φορούσα αυτή τη φανέλα. Τις πιο σκοτεινές ώρες μείναμε μαζί, μεγαλώσαμε μαζί και πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε. Γιατί παλέψαμε... μέχρι τέλους. Οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να σας ευχαριστήσω. 

Θα κουβαλάω την υποστήριξη και την αγάπη σας, ενώ ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο. Μέχρι οι δρόμοι μας να διασταυρωθούν ξανά, μείνετε δυνατοί και κρατήστε τη φλόγα αναμμένη. Μία φορά κόκκινος, για πάντα κόκκινος», ανέφερε ο Σάσα Βεζένκοφ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο instagram.