Η παντοδυναμία του ΝΒΑ και η ερημοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ! (vid)

Η παντοδυναμία του ΝΒΑ και η ερημοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ! (vid)

Γιάννης Πάλλας 19:05 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 01.07.2023

Οι μετακινήσεις του Σάσα Βεζένκοφ και του Βίκτορ Γουεμπανιάμα αποτελούν προάγγελο δυσμενών εξελίξεων, όσον αφορά την ποιότητα του μπάσκετ που θα παίζετε στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια

Οι περιπτώσεις του Σάσα Βεζένκοφ που κατέληξε στους Σανκραμέντο Κινγκς και του Βίκτορ Γουεμπανιάμα που από την Μετροπολιτάν οδηγήθηκε στους Σαν Αντόνιο Σπερς αποτελούν ένα ηχηρό ράπισμα στο υπογάστριο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της EuroLeague, φόργουορντ του Ολυμπιακού και ο καλύτερος νέος παίκτης του ευρωπαϊκού μπάσκετ και εσχάτως νούμερο 1 στα φετινά ντραφτ Βίκτορ Γουεμπανιάμα έκαναν «φτερά» με περισσή ευκολία αφήνοντας πίσω τους την γηραιά ήπειρο για να ζήσουν το American dream.

Η παντοδυναμία του ΝΒΑ και τα εκατομμύρια δολλάρια που ρέουν άφθονα καθιστούν ευάλωτα όλα τα σωματεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που δεν μπορούν με τίποτε να αντισταθούν και να αντιπροτείνουν κάτι διαφορετικό, ώστε να αποτρέψουν την αποψίλωση των καλύτερων παικτών της EuroLeague και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε ξεκάθαρα για ερημοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και για πλήρη επιβολή του ΝΒΑ, το οποίο θα παίρνει με ευκολία κάθε τι καλό και ποιοτικό που θα αναδεικνύεται μέσα από την παραγωγική διαδικασία στη γηραιά ήπειρο.

Ότι καλύτερο θα παράγεται θα το παίρνει το ΝΒΑ και αυτό μοιραία θα ρίξει κατακόρυφα την ποιότητα του μπάσκετ που θα παίζεται στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ μοιάζει ανοχύρωτο και αδύναμο αυτή τη στιγμή να βάλει κανόνες, ώστε να αποτρέψει αυτή την ελεύθερη πτώση, όσον αφορά τους ποιοτικούς παίκτες που απομένουν και παίζουν στους κορυφαίους συλλόγους.

Τα δυο τελευταία παραδείγματα του Σάσα Βεζένκοφ και του Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι η απόδειξη ότι κάτι πάει λάθος και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να διορθωθεί πριν μετατραπεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε μια λίγκα που απλώς θα προετοιμάζει τους παίκτες για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Ο σημαντικός ρόλος του Βεζένκοφ στο πλάνο των Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν 2023-24
NBA

18:50 - 01.07.2023

Ο σημαντικός ρόλος του Βεζένκοφ στο πλάνο των Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν 2023-24

Η μεγάλη στιγμή για τον Σάσα Βεζένκοφ είναι γεγονός, καθώς ο χαρισματικός φόργουορντ θα μετακομίσει στο Σακραμέντο, για χάρη των Κινγκς, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών και με ρόλο κομβικό στην προσπάθεια της ομάδας του Μάικ Μπράουν.

Να γίνει δηλαδή το εφαλτήριο για να υλοποιηθούν μεγαλύτεροι στόχοι. Αυτό μακροπρόθεσμα θα κοστίσει πολύ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ...