Αυτό είναι το συμβόλαιο του Βεζένκοφ με τους Κινγκς

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Βεζένκοφ με τους Κινγκς

Χρήστος Τσάλτας 18:02 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 01.07.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα γίνει κάτοικος Σακραμέντο, για χάρη των Κινγκς, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών με την ομάδα της Καλιφόρνια, παίρνοντας ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, που δείχνει και τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα του Μάικ Μπράουν.

Η μεγάλη είδηση του καλοκαιριού είναι γεγονός. Ο Σάσα Βεζένκοφ αφήνει τον Ολυμπιακό και μετακομίζει στο Σακραμέντο για χάρη των Κινγκς, που τον πρέσαραν αρκετά και κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν υπολογίζε πολύ στον Βούλγαρο φόργουορντ, ως μια ποιοτική λύση στο ρόστερ της σεζόν 2023-24.

Όσα είδαν άλλωστε από τον 28χρονο άσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς και οι συνομιλίες που είχαν μαζί του στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών τους έπεισαν ώστε να του δώσουν και συμβόλαιο, αλλά και ρόλο στην προσπάθεια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπου ο στόχος είναι η διατήρηση στο κορυφαίο επίπεδο και η παρουσία στα πλέι οφ για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Ο Βεζένκοφ θα έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο, κάτι που αποτυπώθηκε και στα χρήματα που θα έχει λαμβάνειν στην τριετία που θα αγωνιστεί στην Καλιφόρνια. Διότι θα πάρει 20 εκατ. δολάρια συνολικά. Τα χρήματα αυτά θα είναι συγκεκριμάν για κάθε σεζόν.

Τη σεζόν 2023-24 ο Βούλγαρος άσος θα λάβει 6 εκατ. δολάρια, την σεζόν 2024-25 θα του αποφέρει 6,5 εκατ. δολάρια, ενώ τη σεζόν 2025-26 τα χρήματα θα αυξηθούν στα 7,5 εκατ. δολάρια, σε ένα deal που δείχνει πως στο πλάνο των «βασιλιάδων» θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά... όπλα τους.

Καθ' όλη την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων άλλωστε, οι Κινγκς είχαν κάνει κινήσεις, τόσο στην διάρκεια του NBA Draft, όσο και στο ξεκίνημα της offseason προκειμένου να ανοίξουν χώρο για να κάνουν την καλύτερη δυνατή πρόταση στον Βούλγαρο φόργουορντ. Τα 20 εκατ. συνολικά για συμβόλαιο 3 ετών έπεισαν τον διεθνή άσο, ο οποίος θα ζήσει το «αμερικανικό όνειρο» σε μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ΝΒΑ, που στοχεύει ακόμα πιο ψηλά σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ στο πλευρό του θα έχει παίκτες πρώτης γραμμής, όπως ο Ντε Άαρον Φοξ, ο Ντομάντας Σαμπόνις και ο Κίγκαν Μάρεϊ.