Κράτησαν και Λάιλς οι Κινγκς  - Τι σημαίνει για την υπόθεση «Βεζένκοφ»

Κράτησαν και Λάιλς οι Κινγκς - Τι σημαίνει για την υπόθεση «Βεζένκοφ»

Χρήστος Τσάλτας 01:08 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:20 - 01.07.2023

Σημαντική εξέλιξη για τους Σακραμέντο Κινγκς, που κράτησαν τον Τρέι Λάιλς για την ερχόμενη σεζόν, σε μια εξέλιξη που επηρεάζει άμεσα και τις εξελίξεις στο θέμα του Σάσα Βεζένκοφ.

Οι Σακραμέντο Κινγκς κράτησαν τον Χάρισον Μπαρνς με νέο τριετές συμβόλαιο και κατά την ένραξη της free agency διατήρησαν στις τάξεις τους έναν ακόμα παίκτη που αποτέλεσε κομμάτι του κορμού της περασμένης σεζόν.

Ο Τρέι Λάιλς αποτέλεσε λύση στη θέση των φόργουορντ, βοηθώντας σε ριμπάουντ και περιφέρεια, χάρη στο καλό τρίποντο από τη γωνία.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την πολύ καλή σχέση που έχει «χτίσει» με τους συμπαίκτες του, αλλά και την εμπιστοσύνη που του έχει ο Μάικ Μπράουν έτρεξαν τις διαδικασίες, ώστε να παραμένει στην Καλιφόρνια και την ερχόμενη σεζόν.

Το deal ανάμεσα σε Λάιλς και Κινγκς έκλεισε στα 16 εκατ. δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια, με τους «βασιλιάσδες» να δίνουν 8 από τα 13,4 εκατ. του cap space τους σε έναν παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο και θα δίνει λύσεις, ως back up του Κίγκαν Μάρεϊ.

Το deal αυτό μπορεί να αλλάξει αρκετά από τα δεδομένα για το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ, καθώς πλέον οι «βασιλιάδες» έχουν 5,9 εκατ. στο cap spaxce τους, έπειτα και από την εξέλιξη αυτή, ωστόσο δεν αποκλείεται να κάνυον χώρο με κάποια κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο και οικονομικά.

Την ίδια ώρα άπαντες, τόσο στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, όσο και από την πλευρά του παίκτη, περιμένουν την πρόταση των Κινγκς για τον Βούλγαρο φόργουορντ, που έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αναδείχθηκε MVP της Euroleague.