O Σάριτς συνεχίζει στο ΝΒΑ, την ώρα που ο Πετρούσεφ δύσκολα θα βρει θέση στους Σίξερς (vids)

O Σάριτς συνεχίζει στο ΝΒΑ, την ώρα που ο Πετρούσεφ δύσκολα θα βρει θέση στους Σίξερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:31 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 08.07.2023

Την ώρα που ο Ντάριο Σάριτς έχει μείνει ελεύθερος από τους Θάντερ και έχει μία πρώτης τάξεως προσφορά από τους Ουόριορς, ο Φιλίπ Πετρούσεφ του Ερυθρού Αστέρα αν και έχει δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις στους Σίξερς φαίνεται πως δεν θα βρει μία θέση στο ρόστερ τους για τη νέα σεζόν.

Θεωρητικά, ο Ντάριο Σάριτς φαινόταν πως έχει κλείσει τον κύκλο του στο ΝΒΑ και ο Φιλίπ Πετρούσεφ πως ήταν έτοιμος να τον... ανοίξει. Ο Κροάτης φόργουορντ ως ελεύθερος από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, της τελευταίας ομάδας του (τέταρτης κατά σειρά) στον «μαγικό πλανήτη», θα είχε ως κεντρική του σκέψη την επιστροφή στην Ευρώπη. Ώσπου άρχιζαν να εμφανίζονται οι προσφορές και ο Σάριτς είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη θέση εργασίας που του προσφέρουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Στα 29 του χρόνια φαίνεται πως θα βρει ένα (τουλάχιστον) διετές συμβόλαιο και το ταξίδι της επιστροφής στην γηραιά ήπειρο θα αναβληθεί. Αντίθετα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, με τους οποίους αγωνίζεται στα Summer League, αν και φάνηκε να έχει πολλές πιθανότητες να κάνει το... μεγάλο βήμα, ίσως θα πρέπει να περιμένει μία χρονιά ακόμα. 

Ο Σέρβος σέντερ προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα και οι Σίξερς που έχουν τα δικαιώματά του τον κάλεσαν στην Αμερική για να ελέγξουν με τα ίδια τους τα μάτια την πρόοδό του. Αυτή ήταν... οφθαλμοφανής -από την πρώτη κιόλας προπόνηση- αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα του δοθεί μία θέση στο ρόστερ. Αρχικά, η κατάσταση είχε θεωρηθεί ευνοϊκή για τον παίκτη, αλλά η ομάδα της Φιλαδέλφεια που έχει για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζοέλ Εμπίντ φαίνεται πως έχει αποφασίσει ήδη για τα back-up του. 

O πρώτος που θα έρχεται από τον πάγκο για να τον πλαισιώσει είναι ο Μο Μπάμπα, ο οποίος προσφάτως αποκτήθηκε με το που αποδεσμεύτηκε από τους Λέικερς. Επίσης, ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Μοτρέλζ Χάρελ και τα περιθώρια (για τον Πετρούσεφ) θα εξαντληθούν αν τελικά επεκταθεί και η συνεργασία του οργανισμού με τον Πολ Ριντ

Ο τελευταίος, πέρσι αναβάθμισε τον ρόλο του στην ομάδα και στα 24 του χρόνια θέλει να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του και ίσως ένα οικονομικά ευνοϊκό συμβόλαιο για τον ίδιο. Οι Σίξερς τον θέλουν μαζί τους και θα του προτείνουν συνεργασία. Αν την αποδεχθεί, τότε οι (φετινές) μέρες του Πετρούσεφ στις ΗΠΑ θα είναι μετρημένες. Επειδή όμως, δεν έχουν πέσει οι υπογραφές με τον Ριντ, ο Σέρβος συνεχίζει τον αγώνα του.