To ντεμπούτο του Ουεμπανιαμά με τις εντυπωσιακές στιγμές και τα πολλά άστοχα σουτ (vid)

Βικτόρ Ουεμπανιαμά

i

© photo by Ethan Miller / Getty Images / Ideal Images

To ντεμπούτο του Ουεμπανιαμά με τις εντυπωσιακές στιγμές και τα πολλά άστοχα σουτ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 08.07.2023

O Bικτόρ Ουεμπανιαμά έβαλε για πρώτη φορά τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς με το Νο 1 στην πλάτη, έκανε το ντεμπούτο του στο Summer League του Λας Βέγκας και τα συναισθήματα ήταν... ανάμεικτα. Η ομάδα νίκησε (τους Χόρνετς), ο 19χρονος Γάλλος δημιούργησε highlights αλλά ευστόχησε σε δύο σουτ και αστόχησε σε εννέα!

To γήπεδο ήταν κατάμεστο και οι προβολείς ήταν στραμμένοι όλοι πάνω στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Η πρώτη και πιο... λαμπερή επιλογή του πρόσφατου Draft, το μεγαλύτερο project του ΝΒΑ στην μετά-ΛεΜπρόν εποχή μπήκε στο παρκέ για το ντεμπούτο του στο Summer League του Λας Βέγκας. Εκεί που παραδοσιακά ξεκινούν την πορεία τους οι ανερχόμενοι σούπερ σταρς. 

Φόρεσε λοιπόν, για πρώτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς με το Νο 1 στην πλάτη και όλοι περίμεναν για να δουν τις κινήσεις του και να τις αξιολογήσουν. 

Ο 19χρονος Γάλλος προσέφερε δύο πράγματα: α) Θεαματικές στιγμές, κυρίως με τα μπλοκ του στην άμυνα και β) πολλά άστοχα σουτ. Οπότε αν ισχύει ότι «ήμισυ του παντός», o νεαρός ύψους άνω των 220 εκατοστών, χρειάζεται χρόνο και ανοχή για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Υπάρχει όμως και το «Μηδένα πρό τοῦ τέλους μακάριζε». Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει κανείς να προτρέχει. 

Διότι, υπήρχαν και αυτές οι απόψεις μετά το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο, γιατί ο Ουεμπανιάμα δημιούργησε highlights, αλλά στην επίθεση ευστόχησε μόνο δύο φορές. Πήρε πάνω του 13 προσπάθειες, άρα αστόχησε σε εννέα σουτ. Είχε 1/6 τρίποντα και 1/7 δίποντα. Δεν το λες και ιδανικό ξεκίνημα, αλλά προσπάθησε να... ξεχρεώσει με την συνολική του παρουσία. Είχε 9 πόντους (4/4 βολές), πήρε 8 ριμπάουντ, είχε 3 ασίστ, αλλά το στοιχείο που τον έκανε ξεχωριστώ ήταν οι 5 τάπες που φιλοδώρησε τους αντιπάλους του. 

Οι Σπερς νίκησαν τελικά με 76-68 τους Σάρλοτ Χόρνετς και ο Ουεμπανιαμά βρέθηκε στο επίκεντρο. Πρώτοι σκόρερ του Σαν Αντόνιο ήταν ο Ζουλιάν Σαμπανιέ (20) και ο Μαλάκι Μπανχαμ (17), δύο παίκτες που έχουν επαγγελματική εμπειρία από ΝΒΑ, αλλά δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στο rotation των Σπερς. Ο δεύτερος μάλιστα, δεν έχει καν εγγυημένο συμβόλαιο με τους Τεξανούς. 

H στιγμή της επίθεσης στη Μπρίτνεϊ από τoν σωματοφύλακα του Ουεμπανιαμά (vids)
NBA

11:14 - 07.07.2023

H στιγμή της επίθεσης στη Μπρίτνεϊ από τoν σωματοφύλακα του Ουεμπανιαμά (vids)

Οταν η Μπρίντεϊ Σπίαρς πλησίασε τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά και τον ακούμπησε, ο υπεύθυνος ασφαλείας των Σπερς που ακολουθούσε τον 19χρονο Γάλλο απομάκρυνε σπρώχνοντας την 42χρονη τραγουδίστρια και κάπως έτσι ξεκίνησε ο... χαμός.

Για τους ηττημένους, ο rookie Μπράντον Μίλερ, No 2 του Draft, είχε 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.  Στην ουσία κέρδισε την πρώτη -ανεπίσημη- «μονομαχία» των δύο πρώτων pick της λοταρίας, αλλά η ιστορία έχει... μέλλον!