O Μάνιον της Μπασκόνια εντυπωσίασε με τους Μπακς στο Λας Βέγκας - Yπέγραψε στο Μιλγουόκι και ο Έι Τζέι Γκριν (vids)

O Μάνιον της Μπασκόνια εντυπωσίασε με τους Μπακς στο Λας Βέγκας - Yπέγραψε στο Μιλγουόκι και ο Έι Τζέι Γκριν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:54 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 08.07.2023

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ελέγχουν τους... rookies τους, δίνουν ευκαιρίες στον Μποτσάμπ, ενώ έχουν μαζί τους τον Νίκο Μάνιον της Μπασκόνια, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία του στο Summer League του Λας Βέγκας. Eπίσης, τα Ελάφια έδωσαν νέο τριετές συμβόλαιο στον Έι Τζέι Γκρίφιν που συνεχίζει στο Μιλγουόκι.

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ελέγχουν την δυναμική των δύο rookies. Ο Κρις Λίβινγκστον και ο Αντρέ Τζάκσον δεν αναμένεται να έχουν ουσιαστικό ρόλο στην πρώτη τους χρονιά, αλλά αξιολογείται η προοπτική τους και στην πρεμιέρα του Λας Βέγκας πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Από 25 λεπτά ο καθένας και ο πρώτος είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος ολοκλήρωσε την παρουσία του με 9 πόντους και 6 ασίστ. 

Δεν ήταν όμως η παρουσία τους αυτή ο λόγος που τα Ελάφια νίκησαν με 92-85 τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο βασικότερος λόγος ήταν ο ΜαρΖόν Μποτσάμπ, ένας παίκτης με εγγυημένο συμβόλαιο στην ομάδα του Greek Freak, ο οποίος ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του. Ο νεαρός αθλητικός φόργουορντ είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και ηγήθηκε της ομάδας, αλλά αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Νίκο Μάνιον

Ο 22χρονος ιταλοαμερικάνος γκαρντ, ο οποίος το 2021 εγκατέλειψε στο ΝΒΑ -έπειτα από μία σεζόν με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς- για την Βίρτους Μπολόνια και πριν από λίγες μέρες υπέγραψε στην Μπασκόνια αγωνίζεται με το Μιλγουόκι. Έχει NBA out με τον ισπανικό σύλλογο και αν συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο τρόπο τότε δεν αποκλείεται να έχει ζήτηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. 

Ο Μάνιον πήρε για 28 λεπτά την οργάνωση του παιχνιδιού των Μπακς και επιτέθηκε χωρίς σταματημό. Είχε 16 πόντους με 7/14 σουτ (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2  κλεψίματα) και δημιούργησε όχι μόνο όμορφες φάσης, αλλά και την εντύπωση ότι το μέλλον του βρίσκεται στον «μαγικό πλανήτη». 

Στο μεταξύ, οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να δώσουν συμβόλαιο και στον Έι Τζέι Γκριν. Πρόκειται για τον παίκτη που επέλεξαν να συνεργαστούν πέρσι και προερχόταν από το Πανεπιστήμιο Νόρθερν Αϊόβα, χωρίς να είχε γίνει επιλογή στο Draft. 

To ντεμπούτο του Ουεμπανιαμά με τις εντυπωσιακές στιγμές και τα πολλά άστοχα σουτ (vid)
NBA

08:51 - 08.07.2023

To ντεμπούτο του Ουεμπανιαμά με τις εντυπωσιακές στιγμές και τα πολλά άστοχα σουτ (vid)

O Bικτόρ Ουεμπανιαμά έβαλε για πρώτη φορά τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς με το Νο 1 στην πλάτη, έκανε το ντεμπούτο του στο Summer League του Λας Βέγκας και τα συναισθήματα ήταν... ανάμεικτα. Η ομάδα νίκησε (τους Χόρνετς), ο 19χρονος Γάλλος δημιούργησε highlights αλλά ευστόχησε σε δύο σουτ και αστόχησε σε εννέα!

Έπαιξε σε 35 ματς των Ελαφιών και είχε 4,4 πόντους. Η προοπτική του αποτελεσματικού του μακρινού σουτ δημιούργησε καλή εντύπωση και τώρα κέρδισε ένα τριετές συμβόλαιο σε μία ομάδα που πιστεύει σε αυτόν και στα προσόντα του. Στην πραγματικότητα δεν του φυλάνε κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, αλλά είναι ταιριαστός στο σύστημα που στήνεται (πάντα) γύρω από τον Αντετοκούνμπο.