Ο Τζαμπάρι Σμιθ με buzzer beater τρίποντο χάλασε το ντεμπούτο του Σκουτ Χέντερσον με τους Μπλέιζερς (vids)

Τζαμπάρι Σμιθ

i

© photo by Ethan Miller / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζαμπάρι Σμιθ με buzzer beater τρίποντο χάλασε το ντεμπούτο του Σκουτ Χέντερσον με τους Μπλέιζερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:17 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 08.07.2023

To περσινό Νο 3 του Draft, δηλαδή ο Τζαμπάρι Σμιθ των Χιούστον Ρόκετς, έβαλε 33 πόντους και κράτησε το καλύτερο για το τέλος. Το σουτ του από το κέντρο του γηπέδου έδωσε τη νίκη στις Ρουκέτες κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς του φετινού Νο 3 της λοταρίας, Σκουτ Χέντερσον.

Στο βιογραφικό του Τζαμπάρι Σμιθ υπάρχει ήδη μία σεζόν στο ΝΒΑ. Οι Χιούστον Ρόκετς πέρσι τον επέλεξαν στην τρίτη θέση της διαδικασίας του Draft και τον τοποθέτησαν μονομιάς στην πρώτη τους πεντάδα. Ο 20χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε τη rookie χρονιά του προσφέροντας 12,8 πόντους και 7,2 ριμπάουντ. Ξεκίνησε υποτονικά, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε και... ξεδιπλώθηκε. 

Τώρα, προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της καριέρας του που ελπίζει πως θα είναι... άλμα. Έχει σπουδαία προσόντα και στην πρεμιέρα του Summer League του Λας Βέγκας ήταν ασταμάτητος. Είχε 30 πόντους πριν την τελευταία επίθεση του αγώνα κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Και μετά από αυτή είχε 33. Με τρίποντό του υπό ασφυκτική πίεση χρόνου και από τα 8½ μέτρα έδωσε τη νίκη (με 100-99) την εκπνοή. 

Το πανηγύρισε δεόντως με τους συμπαίκτες και τους φιλάθλου, αλλά ουσιαστικά αυτό που έκανε ήταν να απογοητεύσει κυρίως τον Σκουτ Χέντερσον. Πρόκειται για το φετινό Νο 3 στο Draft, επιλογή των Μπλέιζερς και ο άνθρωπος που προορίζεται να καλύψει μέρος του κενού που θα δημιουργήσει η ανταλλαγή του Ντέιμιαν Λίλαρντ που... ετοιμάζεται. 

Ο Χέντερσον είναι ένας εκκριτικός γκαρντ, με τεράστια προσόντα και αυτός ολοκληρώνει την τριάδα των rookies όπου τα περισσότερα βλέμματα θα βρίσκονται πάνω τους στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Την ώρα λοιπόν που ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα των Σπερς (Νο1) αντιμετώπιζε τον Μπράντον Μίλερ των Χόρνετς (Νο 2) έδινε κι αυτός τα πρώτα του δείγματα. Και ήταν πολύ ποιοτικός. Τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά έφυγε ηττημένος από το γήπεδο και τραυματίας. Δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις. 

Το ίδιο συνέβη και με τον Aμίν Τόμπσον των Ρόκετς. Δηλαδή, το Νο 4 του φετινού Ντραφτ, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε (στον αστράγαλο), αλλά ήταν πολύ καλός όσο βρέθηκε στο παρκέ. Τελείωσε μάλιστα το παιχνίδι με έναν πόντο παραπάνω από τον Χέντερσον (16)