Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Σιμόνοβιτς (vids)

Μάρκο Σιμόνοβιτς

i

© photo by Quinn Harris / Getty Images / Ideal Images

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Σιμόνοβιτς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:05 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 09.07.2023

Μετά από δύο χρόνια στο ΝΒΑ και με συμμετοχή σε 16 παιχνίδια των Σικάγο Μπουλς, ο 23χρονος σέντερ Μάρκο Σιμόνοβιτς επιστρέφει στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Γεννημένος το 1999 και με ύψος στα 213 εκατοστά ο Μάρκο Σιμόνοβιτς δεν κατάφερε να κάνει αίσθηση στο ΝΒΑ, ούτε να εδραιωθεί. Έπειτα από δύο σεζόν του στο Σικάγο με τους Μπουλς, αλλά κυρίως με παρουσία στην G-League, ο Μαυροβούνιος σέντερ επιστρέφει στην Ευρώπη. 

Ο Ερυθρός Αστέρας τον είχε προσεγγίσει εδώ και μέρες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης. Ο 23χρονος αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση της ομάδας του Βελιγραδίου, αυτή δηλαδή που ακολούθησε την προσθήκη του Ντέγιαν Νταβίντοβατς, τη στιγμή που ο Λούκα Μίτροβιτς έχει ήδη υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του. 

Η απόκτηση του Σιμόνοβιτς πάντως, είναι κομβικής σημασίας, διότι εκτός του ότι πρόκειται για έναν νεαρό και ανερχόμενο παίκτη με πολλά σπουδαία στοιχεία στο παιχνίδι του. Δεν μπόρεσε στην Αμερική να παρουσιάσει έστω ένα μέρος των προσόντων του, αφού αγωνίστηκε με ολιγόλεπτες (3'04'' ανά αγώνα) σε 16 παιχνίδια στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Σικάγο. Τώρα, πάει στον Ερυθρό Αστέρα για να καλύψει μία θέση που την περσινή σεζόν κατείχε ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο τελευταίος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και τώρα διεκδικεί μία θέση στο ΝΒΑ και τους Σίξερς συμμετέχοντας στο Summer League. Δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα, αλλά αν από τη Φιλαδέλφεια αποχωρήσει ο Πολ Ριντ, τότε ίσως του δοθεί η ευκαιρία που αναζητά. 

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς βρίσκεται ένα βήμα πριν την Χάποελ Ιερουσαλήμ (vids)
FIBA WORLD CUP

08:28 - 09.07.2023

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς βρίσκεται ένα βήμα πριν την Χάποελ Ιερουσαλήμ (vids)

Μετά τη σεζόν τους στον Παναθηναϊκό, ο 32χρονος φόργουορντ Ντέρικ Ουίλιαμς, προσανατολίζεται στην επιστροφή του στο Ισραήλ, αυτή τη φορά για την Χάποελ Ιερουσαλήμ, που συμμετέχει στο ΒCL μαζί με ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Ακόμα πάντως, κι αν ο Πετρούσεφ δεν τα καταφέρει να πείσει την ομάδα του ΝΒΑ που κατέχει τα δικαιώματά του από το Draft του 2021, πλέον με την προσθήκη του Σιμόνοβιτς θεωρητικά (και πρακτικά) φαίνεται πως ακόμα κι αν επιστρέψει στην Ευρώπη δεν θα το κάνει για τον Ερυθρό Αστέρα. Κι αν επιστρέψει τότε όσοι θέλουν έναν ταλαντούχο σέντερ τότε θα... πέσουν πάνω του.