«Δεν θα είμαι στο ΝΒΑ, αλλά αυτούς τους παίκτες δεν τους φοβάμαι»: Ο Τζακ Γκόλκι έγινε το απόλυτο talk of the town στην March Madness αποκλείοντας το Κεντάκι!

Τζακ Γκόλκι

«Δεν θα είμαι στο ΝΒΑ, αλλά αυτούς τους παίκτες δεν τους φοβάμαι»: Ο Τζακ Γκόλκι έγινε το απόλυτο talk of the town στην March Madness αποκλείοντας το Κεντάκι!

Χρήστος Τσάλτας 18:07 - 22.03.2024

Στην πιο μεγάλη βραδιά της μπασκετικής καριέρας του κατάφερε να «διαλύσει» ένα από τα πιο φημισμένα Κολέγια. Ο Τζακ Γκόλκι είναι ο παίκτης για τον οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης, έστω κι αν ο προορισμός του να μην είναι το ΝΒΑ.

Το "The Tournament", η τελική ευθεία του NCAA στον δρόμο για το πρωτάθλημα, κρύβει πάντα εκπλήξεις και ανατροπές. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που φημισμένα Κολέγια μένουν εκτός διεκδίκησης από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Το Κεντάκι τείνει να δημιουργήσει την δική του... παράδοση σε αυτό το κομμάτι. Διότι μετά το 2022 και τον αποκλεισμό από το Saint Peter's με 85-79 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ήρθε ακόμα ένας οδυνηρός αποκλεισμός για τους Wildcats. Αυτή τη φορά από το Όκλαντ, που μπήκε στο νο.14 της religion που αγωνίζονται τα δύο Κολέγια, την ώρα που η ομάδα του Τζον Καλιπάρι ήταν στην τρίτη θέση.

Οι «αρκούδες» κατάφεραν να επικρατήσουν με 80-76, σε μια ιστορική νίκη -διότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια βρέθηκαν στον γύρο των 32 του NCAA- την οποία οφείλουν στον Τζακ Γκόλκι. Έναν παίκτη που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Τις τελευταίες ώρες, όμως αποτελεί τον παίκτη για τον οποίο συζητάει όλος ο πλανήτης.

Η εμφάνισή του απέναντι στο Κεντάκι ήταν από αυτές που θα μνημονεύονται για χρόνια στην ιστορία της March Madness και του NCAA γενικότερα.

Το κοντέρ έγραψε 32 πόντους με 10/20 τρίποντα, εκ των οποίων μέτρησε 7/13 στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Μια επίδοση που ήταν ανάλογη αυτής του Τζίμερ Φριντέτ, πίσω στο 2011 κόντρα στο Γκονζάγκα. Μια επίδοση, αλλά και μια εμφάνιση, γενικότερα, που έμεινε ήδη στην ιστορία του NCAA.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να αφήσει το στίγμα του και με το πέρας του αγώνα, με δηλώσεις που έγιναν viral. «Δεν είμαστε Σταχτοπούτα», είπε αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του, στην flash interview, θέλοντας να στείλει το μήνυμα στον επόμενο αντίπαλο των Γκρίζλις. Δεν έμεινε όμως εκεί.

«Ξέραμε την ποιότητα των αντίπαλων μας. Το Κεντάκι έχει draft picks στην ομάδα του. Εγώ ξέρω ότι δεν θα είμαι στο ΝΒΑ αλλά αυτό δεν με αποτρέπει από το να παίζω δυνατά και με αυτοπεποίθηση κόντρα σε αυτή την ομάδα, αλλά και σε οποιονδήποτε αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η νοοτροπία του, την οποία ίσως να μην γνώριζαν ο Τζον Καλιπάρι και οι συνεργάτες του. Και όπως αποδείχθηκε και στην πράξη την πάτησαν. Ο Τζακ Γκόλκι, ένας παίκτης που «μοιάζει σαν καθηγητής ιστορίας», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του Τύπου που καλύπτουν την March Madness, έμεινε για πάντα στην ιστορία του NCAA με την εμφάνισή του αυτή. Αποδεικνύοντας πως όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο...

Δείτε πώς το Όκλαντ κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο το Κεντάκι στον πρώτο γύρο του The Tournament, γράφοντας ιστορία.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και όλη τη δράση της Παρασκευής

Tags: