Ένας «king» ετών 38
i

Ο Λεμπρ;oν με τον Γιάννη/ © Intime

Ένας «king» ετών 38

Πάνος Μαλακτάρης • 15:02 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο τεράστιος Λεμπρόν Τζέιμς έχει γενέθλια και με αφορμή αυτό το γεγονός, παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα νούμερα και στοιχεία από την καριέρα του όλα αυτά τα χρόνια

Αφιερώματα θα διαβάσουμε και θα διαβάσετε πολλά για τον πραγματικά μεγάλο αυτό παίχτη. Είναι όμως και κάποιες φορές που οι αριθμοί μαζί με κάποια γεγονότα από τη ζωή συγκεκριμένων ανθρώπων που κυριολεκτικά «μιλούν από μόνα τους». Πάμε να δούμε μαζί μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα από αυτά. 

ΛεΜπρον Τζέιμς: «Παίζω μπάσκετ για τη νίκη, όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω»
NBA

21:02 - 29.12.2022

ΛεΜπρον Τζέιμς: «Παίζω μπάσκετ για τη νίκη, όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω»

Ο μόνος λόγος που ο ΛεΜπρον στα 38 του βρίσκεται ακόμα στο ΝΒΑ είναι για να κατακτήσει κι άλλα πρωταθλήματα. Έχει τέσσερα, ένα με τους Λέικερς, αλλά οι Καλιφορνέζοι δεν δείχνουν ικανοί άμεσα να διεκδικήσουν κι άλλο…

Από 3 έως 11 ετών είχε κοιμηθεί σε πάνω από 100 καταλύματα συμπεριλαμβανομένων φιλικών και συγγενικών σπιτιών, ακόμη και αυτοκινήτων, παρέα με τη μητέρα του με την οποία έχουν μόλις 16 χρόνια διαφορά. Ο βιολογικός του πατέρας δεν τον είχε αναγνωρίσει, εγκαταλείποντας την έγκυο μητέρα του Λεμπρόν. Στα 9 του τον ξεχωρίζει ο προπονητής του στο ράγκμπι και τον κατευθύνει στο μπάσκετ. Στα 10 του φτιάχνει μια μπασκέτα από ένα καλάθι μεταφοράς γαλακτοκομικών προϊόντων. 

Στα 14 του στα πρώτα του παιχνίδια τον κορόιδευαν και του φώναζαν «που είναι ο μπαμπάς σου;».  Στα 16 του το Εspn άρχισε να μεταδίδει παιχνίδια από το λύκειο που αγωνιζόταν ο Λεμπρόν. Πριν κλείσει τα 17 είχε γίνει εξώφυλλο στο Sports Illustrated με τον τίτλο «ο εκλεκτός». Στα 17 του δήλωσε την πρόθεσή του να συμμετέχει στο draft, και υπέγραψε διαφημιστικά συμβόλαια αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ. 

Και μετά ακολουθεί ο χαμός. Rookie της χρονιάς το 2004. 4 δαχτυλίδια πρωταθλητή. 10 τελικοί ΝΒΑ. 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ πίσω μόνο από τον Τζαμπάρ. Πρώτος στην ιστορία των playoff σε: πόντους, εύστοχες προσπάθειες, εύστοχες βολές, κλεψίματα και κερδισμένα παιχνίδια.  Έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία που έχει 30.000 πόντους, 10.000 ριμπάουντ και 10.000 ασίστ. Φέτος «γράφει» 27,8 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 6,6 ασίστ, η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών από παίχτη της ηλικίας του. 

431 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια, το μεγαλύτερο από από οποιονδήποτε άλλον. Η περιουσία του ανέρχεται σε 1,3 δις δολάρια. Είναι ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο πίσω μόνο από τον Μέσι. Έχει συμβόλαιο με τη Nike αξίας 1 δις δολαρίων. 

Το πιο σημαντικό; Έχει δώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε παιδία φτωχών οικογενειών στη γενέτειρά του στο Άκρον του Οχάιο, στέλνοντας 2.500 παιδιά με δικά του έξοδα στο κολλέγιο! Ένας king διαφορετικός από τους άλλους, κυρίες και κύριοι, ο μοναδικός από πολλές απόψεις Lebron James, ετών-από σήμερα-38.