Η ΕΟΚ έδωσε τυπικό «ΟΚ» για την έδρα της Χάποελ Χολόν, δυσαρέσκεια για την ΑΕΚ

ΕΟΚ

i

ΕΟΚ / © Intime

Η ΕΟΚ έδωσε τυπικό «ΟΚ» για την έδρα της Χάποελ Χολόν, δυσαρέσκεια για την ΑΕΚ

Sportal newsroom 00:18 - 02.11.2023

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την έδρα της Χάποελ Χολόν, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της ΕΟΚ, καθώς εκείνη απλώς ενέκρινε την απόφαση της ελληνικής ομάδας

Άμεσα αντέδρασε η ΕΟΚ μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, για το θέμα της συγκατοίκησης της με την Χάποελ Χολόν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. 

Η φράση που προκάλεσε τη δυσφορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν η εξής:

«Εξαιτίας της συγκυρίας και εξαιτίας της εκρύθμου καταστάσεως, δεν μπορούσαμε παρά να αποδεχτούμε την απόφαση της FIBA, με συναίνεση της ΕΟΚ, για φιλοξενία (δίχως οικονομικό αντάλλαγμα) της Χάποελ Χολόν στο Γήπεδό μας».

Από την ΕΟΚ γίνεται σαφές πως εκείνη απλώς έδωσε ένα «ΟΚ», αφού πρώτα η ισραηλινή ομοσπονδία ενημέρωσε πως οι δύο ομάδες συμφωνούν. Μάλιστα η ελληνική ομοσπονδία ρώτησε την πλευρά της ΑΕΚ και έλαβε επίσημες διαβεβαιώσεις για τη σύμφωνη γνώμη της.

Γι’ αυτό και κύκλοι της ΕΟΚ επισημαίνουν πως οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν από οπαδούς της ΑΕΚ για τη φιλοξενία ομάδας του Ισραήλ δεν οφείλονται σε καμία περίπτωση στη στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, καθώς δεν είχε καμία ανάμειξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.