Επίσημο: Κυβέρνηση και ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά το Game 4 των τελικών

Βεζένκοφ - Ουίλιαμς

i

Βεζένκοφ - Ουίλιαμς / tourette photography

Επίσημο: Κυβέρνηση και ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά το Game 4 των τελικών

Γιώργος Γαβριλάκης 10:49 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 15.06.2023

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα αγωνιστούν κανονικά το βράδυ της Πέμπτης (15/6, 21:15) στο ΟΑΚΑ ύστερα από την οριστική απόφαση και παρά το τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Αρχικά υπήρξε η αμφιβολία για την διεξαγωγή του τέταρτου τελικού της Basket League και ο λόγος ήταν το εθνικό πένθος της χώρας για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, που στοίχησε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. 

Ακολούθως, οι πληροφορίες ανέφεραν πως το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη (15/6, 21:15, ΕΡΤ 3) θα διεξαχθεί κανονικά, όπως και όλες οι υπόλοιπες αθλητικές αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα στην Ιρλανδία για τα προκριματικά Euro 2024

Τελικά, όσον αφορά στην... μπασκετική δράση, είναι πλέον οριστικό και επίσημο πως το τζάμπολ θα γίνει κανονικά και μάλιστα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το γεγονός. Η λογική της απόφασης είναι ότι αναστέλλονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και ότι οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. 

Πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών στο Eurobasket κόντρα στο Μαυροβούνιο
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

10:34 - 15.06.2023

Πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών στο Eurobasket κόντρα στο Μαυροβούνιο

Στη «μάχη» του πρώτου ομίλου του Eurobasket 2023 που διεξάγεται στη Σλοβενία και το Ισραήλ μπαίνει η εθνική μας ομάδα, που αντιμετωπίζει (Πέμπτη 15/6, 12:15, ΕΡΤ 2) στο ξεκίνημα της το Μαυροβούνιο στο Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ: 

«Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορά στην αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, οπότε οι προγραμματισμένες στο τριήμερο αγωνιστικές εκδηλώσεις δύνανται να διεξαχθούν, εκτός αν η διοργανώτρια αρχή αποφασίσει διαφορετικά. 

Αυτονόητη θεωρείται η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του πρόσφατου Ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου που έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη».