Πάμε για τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο Game 4 των τελικών
i

© Intime

Πάμε για τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο Game 4 των τελικών

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 15.06.2023

Η διεξαγωγή του τέταρτου τελικού της Basket League τέθηκε σε αμφιβολία λόγω του εθνικού πένθους, αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (15/6, 21:15, ΕΡΤ 3) θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν χωρίς τον Πονίτκα, εξαιρετικά αμφίβολος για τους «ερυθρόλευκους» ο Παπανικολάου.

To τριήμερο εθνικό πένθος λόγω του πολύνεκρου ναυάγιου στα ανοιχτά της Πύλου, δημιούργησε (αρχικά) αμφιβολία για την διεξαγωγή του τέταρτου τελικού της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Μόνο που απ' ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν και περιμένοντας την οριστική απόφαση το τζάμπολ θα γίνει κανονικά το βράδυ της Πέμπτης (15/6, 21:15, ΕΡΤ 3).  

Τότε που οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχοντας ως στόχο να ισοφαρίσουν τη σειρά και να τη στείλουν στο πέμπτο, οριακό και έσχατο παιχνίδι της σειράς που θα αποφασίσει για τον πρωταθλητή της εγχώρια λίγκας. 

Έπειτα από δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέριες και οι νίκες... μοιράστηκαν, ο Ολυμπιακός επικράτησε επιβλητικά στο Game 3 του ΣΕΦ και τώρα θέλει να ολοκληρώσει το έργο του μακριά από το σπίτι του. Σε αυτή την προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» πιθανότατα δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον αρχηγό τους Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος «κληρονόμησε» μία θλάση στη γάμπα στην τελευταία αναμέτρηση και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. 

Για τους «πράσινους» ο Χρήστος Σερέλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος επίσης χτύπησε κατά τη διάρκεια του τρίτου τελικού. Πονάει ακόμα στο πρόσωπο, δεν μπόρεσε να προπονηθεί την Τετάρτη (14/6) και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για φέτος και ίσως (αν ο Ολυμπιακός νικήσει) στο τελευταίο ματς της χρονιάς. 

Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ, ήταν κομβικός στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Ήταν από τους βασικούς λόγους (μαζί με τους Γκριγκόνις και Πάρις) της ανταγωνιστικότητας της ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια, ενώ στο τελευταίο ματς του ΣΕΦ -μέχρι που χτύπησε- ήταν ο μόνος που απειλούσε με σχετικά καλή συχνότητα στην επίθεση, ειδικά με τα περιφερειακά του σουτ. 

Τέλος, για τον Ολυμπιακό η απουσία του Παπανικολάου, φέρνει μεγαλύτερες αρμοδιότητας στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έπαιξε... πονεμένος στο προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν φανερά επηρεασμένος από το οστικό οίδημα που έχει στο γόνατο, αλλά η θέληση και η αποφασιστικότητά του δεν του επέτρεψε να μείνει εκτός. Τώρα, είναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, δεν βρίσκεται στο 100% σωματικά, αλλά ψυχικά είναι έτοιμος!