Όλα δείχνουν τζάμπολ στον 4ο τελικό του ΟΑΚΑ!

Τόμας Ουόκαπ, Πάρις Λι

i

© Intime

Όλα δείχνουν τζάμπολ στον 4ο τελικό του ΟΑΚΑ!

Νίκος Καλαμπάκας 00:10 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 15.06.2023

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ήταν στον... αέρα λόγω του Εθνικού πένθους για την τραγωδία στην Πύλο, όμως τελικά ο αγώνας μάλλον θα διεξαχθεί!

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όδευε προς αναβολή, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. 

Η τραγωδία της Πύλου, με τους 79 μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, ήταν η αιτία να κηρύξει εθνικό πένθος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κάτι που σημαίνει πως όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα μπαίνουν στον πάγο. 

Αυτό ωστόσο ίσως δεν ισχύσει για στην περίπτωση του τρίτου τελικού της Basket League. Ο Παναθηναϊκός ήταν προγραμματισμένο να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (15/6), κάτι που αρχικά συζητήθηκε να μη συμβεί, όμως στην πορεία τα δεδομένα άλλαξαν. 

Το εθνικό πένθος θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17/6, ωστόσο ο αγώνας μάλλον δεν θα αναβληθεί. Η σκέψη αυτή εγκαταλείφθηκε έπειτα από την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς άλλα... παρατράγουδα, αφού σε περίπτωση αναβολής θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί χωρίς κοινό ο Παναθηναϊκός. 

Η όλη διαδικασία ζόρισε πάντως τις δύο ομάδες. Ούτε ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός ήταν σε θέση να γνωρίζουν το τι θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης (15/6) και αυτό δημιούργησε μια αναμπουμπούλα, καθώς άπαντες ήταν σε κατάσταση αναμονής. 

Τελικά όπως φαίνεται ο αγώνας θα διεξαχθεί και δεν υπάρξει αναβολή λόγω του πένθους. Η οριστική απόφαση ωστόσο θα ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης 15/6.