Στον «αέρα» ο τέταρτος τελικός της Basket League

Βεζένκοφ - Ουίλιαμς

Στον «αέρα» ο τέταρτος τελικός της Basket League

Νίκος Καλαμπάκας 21:26 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 14.06.2023

Στη χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος εξαιτίας του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και τον τέταρτο τελικό της Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Σε τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε τη χώρα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, έπειτα από το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Αυτό σημαίνει ότι καμία αθλητική δραστηριότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ελλάδα, όσο βρισκόμαστε σε αυτό το καθεστώς.

Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00. 

Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας της Πέμπτης λογικά δεν θα διεξαχθεί, αφού ο αθλητισμός σε όλες τις χώρες ακολουθεί τις προσταγές της πολιτικής. 

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στην Τουρκία με τις αναμετρήσεις των Εφές και Φενέρ στην Ευρωλίγκα, όταν είχε πλήξει τη χώρα φονικός σεισμός.

Από το απόγευμα της Τετάρτης στον ΕΣΑΚΕ γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, όμως θα πρέπει να θεωρείται απίθανο ότι θα γίνει ο τελικός.

Μέλη του Δ.Σ. στις συζητήσεις του τόνιζαν ότι επειδή είναι εθνικό πένθος, δεν γίνεται να μην ακολουθήσουν τις προσταγές της Πολιτείας, οπότε λογικά ο αγώνας οδεύει προς αναβολή.

Τη στιγμή αυτή που γράφεται το κείμενο, ούτε οι ομάδες δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί, αφού δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Πάντως η λογική λέει ότι ο αγώνας θα αναβληθεί και θα οριστεί για την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία, η οποία είναι το Σάββατο 17/6 στις 21.15, αφού το πένθος ολοκληρώνεται μεσάνυχτα του Σαββάτου 17/6.