Υπέγραψε 9, καταλήγει με 4: Πώς ο Παναθηναϊκός πάει «γυμνός» στον τελικό της σεζόν!
i

© Intime

Υπέγραψε 9, καταλήγει με 4: Πώς ο Παναθηναϊκός πάει «γυμνός» στον τελικό της σεζόν!

Ηλίας Λαλιώτης 19:46 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 14.06.2023

Ο Ματέους Πονίτκα τέθηκε νοκ άουτ από τον τέταρτο τελικό της Basket League και ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς με μόλις 4 ξένους.

Ο κάκιστος φετινός σχεδιασμός «πληγώνει» ακόμα και στον τελευταίο εντός έδρας -ενδεχομένως και γενικότερα- αγώνα της χρονιάς τον Παναθηναϊκό. Οι λανθασμένες επιλογές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι έχουν αναλυθεί διεξοδικά, αλλά αποτυπώνονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο μια μέρα πριν από τον τέταρτο τελικό της Basket League

Νίκος Παππάς: «Το Game 4 θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μου ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:24 - 14.06.2023

Νίκος Παππάς: «Το Game 4 θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μου ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό»

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για τον τέταρτο τελικό των playoffs της Basket League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (15/6, 21:15), που θα αποτελέσει πιθανότατα τον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τη νίκη να είναι μονόδρομος προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου και να οδηγήσουν τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι (την ερχόμενη Κυριακή, 18/6, στις 21:15) στο ΣΕΦ. Οι εμφανίσεις στους δύο πρώτους αγώνες ήταν αυτές που επανέφεραν λίγες από τις... μηδενικές προσδοκίες που υπήρχαν, ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα ήρθε να χτυπήσει ξανά την πόρτα του Παναθηναϊκού. 

Το πρόβλημα με τον Ματέους Πονίτκα υπενθυμίζει με τον χειρότερο τρόπο τις αδυναμίες που έχει η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, καθώς χάνει τον πιο κομβικό παίκτη των playoffs. Μην ξεχνάμε πως ήταν κι αυτός που έδωσε τη νίκη στο Τριφύλλι στο Game 2. Και την αναγκάζει να εμφανιστεί στο παρκέ μόλις με 4 ξένους, από τους 6 που έχει το δικαίωμα να έχει στη 12άδα της κάθε ομάδα. 

Νούμερο που «χτυπάει» ακόμα πιο άσχημα αν αναλογιστούμε πως ο Παναθηναϊκός φέτος υπέγραψε μέσα στη χρονιά 9 ξένους! Οι Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Άντριου Άντριους, Μάριους Γκριγκόνις, Ντέρικ Ουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις ήταν αυτοί που ήρθαν πριν ξεκινήσει η σεζόν, με τους Πονίτκα και Ντουέιν Μπέικον να έρχονται αργότερα. 

Πριν μερικούς μήνες προστέθηκε στο ρόστερ και ο Ματ Τόμας, θεωρητικά ως αντικαταστάτης του Άντριους, αν και ο Αμερικανός «ταλαιπώρησε» για λίγο ακόμα τους «πράσινους» κι εν τέλει με τα τερτίπια του και τις τραγικές αλλαγές του Ντέγιαν Ράντονιτς, ουσιαστικά αχρήστευσε αυτή τη μεταγραφή. 

Παναθηναϊκός: Η απόφαση που έχει στοιχίσει στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:17 - 13.06.2023

Παναθηναϊκός: Η απόφαση που έχει στοιχίσει στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει με πέντε ξένους τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Basket League, αλλά στην ουσία έχει απομείνει με μόλις τέσσερις, εξαιτίας μιας απόφασης που θα «στοιχειώνει» τον Χρήστο Σερέλη.

Μετά την απόφαση του κόουτς Σερέλη να μείνει εκτός playoffs ο  Ουόλτερς και την αποχώρηση λίγες ημέρες μετά του Μπέικον ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 5 ξένους τα playoffs. Και πλέον, με τον τραυματισμό του Πονίτκα, έμεινε με τέσσερις... 

Εκ των οποίων ο ένας είναι ο Ουίλιαμς, που παραμένει... εξαφανισμένος τόσο στη σειρά των ημιτελικών, όσο και στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανος φόργουορντ ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως μία από τις καλύτερες μεταγραφές του Τριφυλλιού. Η αλήθεια είναι πως έκανε κάποια εντυπωσιακά παιχνίδια στο πρώτο μισό της σεζόν, οδηγώντας τους «πράσινους» σε κάποιες από τις λίγες νίκες τους στη Euroleague.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό και ειδικά από τον Μάρτιο και μετά, η απόδοσή του έχει πέσει κατακόρυφα. Πέρα από τις δεδομένες αμυντικές του αδυναμίες, που έκαναν... μπαμ από το ξεκίνημα της χρονιάς, η απόδοσή του έπεσε και επιθετικά, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον τρίτη επιλογή, πίσω από Μαντζούκα και Αγραβάνη!