Επίσημο: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στη Φενέρμπαχτσε (pic)
i

© fenerbahce beko

Επίσημο: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στη Φενέρμπαχτσε (pic)

Sportal newsroom 10:18 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 19.12.2022

Στην Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη

Με το που έμεινε ελεύθερος ο Κώστας Αντετοκούνμπο από τους Σικάγο Μπουλς, η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη ασχολήθηκε μαζί του εντατικά και αποτελεσματικά απ’ ότι φάνηκε. Μάλιστα, πρωί πρωί τη Δευτέρα (19/12) η ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του. 

Ο 25χρονος σέντερ, που πέρσι άφησε το ΝΒΑ για τη Βιλερμπάν, φέτος το έκανε για τη Φενέρ. Τις τελευταίες δύο μέρες είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, με την ομάδα της τουρκίας να δείχνει πιο αποφασισμένη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που τον ήθελε, ενώ δεν υπήρξε τελικά κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα. Από τον Παναθηναϊκό δηλαδή, που τον σκέφτηκε αλλά δεν κινήθηκε…

Κ. Αντετοκούνμπο: Τέλος από τους Μπουλς και οδεύει προς Φενέρ!
NBA

08:33 - 17.12.2022

Κ. Αντετοκούνμπο: Τέλος από τους Μπουλς και οδεύει προς Φενέρ!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η προσπάθεια του Κώστα Αντετοκούνμπο να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο στο NBA με τη φανέλα των Μπουλς, καθώς ο νεαρός σέντερ αποτελεί παρελθόν και επιστρέφει στην Ευρώπη, εκτός απροόπτου για τη Φενέρ.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σικάγο Μπουλς για το training camp, στη συνέχεια προέκυψε ένα μη εγγυημένης συμμετοχής συμβόλαιο με τους Ταύρους (two way), πέρασε όλο τον καιρό του ως παίκτης των Ουίντι Σίτι Μπουλς, που αγωνίζονται στη G-League και δεν είχε σκοπό να συνεχίσει εκεί. Από τη στιγμή που δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ σκέφτηκε την Ευρώπη. Την Euroleague πιο σωστά. 

Η Μακάμπι ενδιαφέρθηκε στην προσπάθειά της να καλύψει το κενό του άφησε ο τραυματισμός του Άλεξ Πόιθρες, αλλά ο μικρός (όχι μικρότερος) αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς επέλεξε τη Φενέρμπαχτσε κυρίως λόγω του ότι εκεί βρίσκεται ο κόουτς Ιτούδης.