Ο Μόουζες Ράιτ «θυμίζει πολύ τον... Λεσόρ» και γι' αυτό ο Ολυμπιακός τον πήρε!

Μόουζες Ράιτ

i

© Intime

Ο Μόουζες Ράιτ «θυμίζει πολύ τον... Λεσόρ» και γι' αυτό ο Ολυμπιακός τον πήρε!

Γιώργος Γαβριλάκης 12:28 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 30.01.2024

Ο Ολυμπιακός παίζει με την Άλμπα και ο Μόουζες Ράιτ είναι διαθέσιμος για το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. O Έρικ ΜακΚόλουμ της Καρσίγιακα που τον είδε να αγωνίζεται στην Τουρκία θεωρεί πως «είναι πολύ δυναμικός με πολύ ενέργεια, όπως ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού».

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ στα 36 του χρόνια παραμένει στο παρκέ και με την Καρσίγιακα πρωταγωνιστεί. Μόνο που τον ελεύθερο χρόνο του εκτελεί συχνά πυκνά χρέη σχολιαστεί για τα δεδομένα της EuroLeague -κυρίως μέσω της πλατφόρμας του Basketnews. 

Ο Αμερικανός έχει τεράστια εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, ενώ ξέρει και το κλίμα στην Ελλάδα. Στα νιάτα του έπαιξε στον Απόλλων Πατρών (2012-13) και στον Πανιώνιο (2013-14), μετείχε στην EuroLeague με την Αναντολού Εφές (2017-18) και με την Χίμκι (2020-21) και γενικά τα λόγια του έχουν βαρύτητα και η γνώμη του έχει πάντα ενδιαφέρον. 

Μιας και βρίσκεται στην Τουρκία, είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει ξεκάθαρη άποψη για τον νεοαποκτηθέντα του Ολυμπιακού: Τον Μόουζες Ράιτ. Τον είδε να παίζει εκεί από το ξεκίνημα της σεζόν και τώρα, μιας και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό -γεγονός που πιθανότατα θα συμβεί στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου (30/1, 21:15)- προϊδεάζει τους πάντες για το τι... ρόλο βαράει ο 26χρονος Αμερικανός των «ερυθρολεύκων». 

«Έχει τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι. Δείχνει πάντα πεινασμένος σε κάθε φάση», είπε στο Basket News και στην πραγματικότητα όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ΜακΚόλουμ, «έχει πολύ... Ματίας Λεσόρ μέσα του», θέλοντας να παρομοιάσει το ταλέντο του και τον τρόπο που αγωνίζεται με τον Γάλλο σέντερ του Παναθηναϊκού

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως «παίζει με επαφές, με ενέργεια, κυνηγάει τα ριμπάουντ και παλεύει ακόμα και τις θεωρητικά χαμένες φάσεις». Βέβαια, δήλωσε πως «στην άμυνα δεν έχει ακόμα την επιρροή που χρειάζεται, αλλά αυτό είναι ίσως το μόνο που του λείπει. Αυτό είναι το βήμα που πρέπει να κάνει, να μπορεί να μαρκάρει αποτελεσματικά και να καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι έχει το περιθώρια βελτίωσης και προοπτική», κατέληξε ο ΜακΚόλουμ. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου και όλη τη δράση της Τρίτης