Συγκλονίζει ο Ρίκι Ρούμπιο στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του: «Ήμουν σαν ροκ-σταρ κι όλα κατέρρευσαν… Γιατί;»

O Ρίκι Ρούμπιο

i

Photo by Mario Wurzburger/Getty Images

Συγκλονίζει ο Ρίκι Ρούμπιο στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του: «Ήμουν σαν ροκ-σταρ κι όλα κατέρρευσαν… Γιατί;»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:29 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 29.01.2024

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος συγκλόνισε τους πάντες μιλώντας για τα προβλήματα που πέρασε.

Toυς δύσκολους μήνες του παρελθόντος αποφάσισε να βάλει στην άκρη ο Ρίκι Ρούμπιο,, ο οποίος ξεκινάει προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός πλέι μέικερ αφήνει πίσω τα δύσκολα και εστιάζει πλέον στην επιστροφή του στη δράση, η οποία αναμένεται να γίνει ομαλά με τον ισπανικό σύλλογο. 

Ο ίδιος, λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη στο «The Athletic» μέσω της οποίας μίλησε για την καριέρα του και τα προβλήματα ψυχικής του υγείας. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο ίδιος:

Για το ξεκίνημά του στο μπάσκετ: «Κανείς δεν με ανάγκασε να παίξω, απλά ερωτεύτηκα αυτό το παιχνίδι λόγω της πολυπλοκότητάς του και όλων των λεπτομερειών που καταλήγουν να είναι σημαντικές. Αποφάσισα ότι ήταν μέσα μου , ήξερα ότι θα μου έλειπε πολύ αν δεν έπαιζα»

Για το ότι έγινε επαγγελματίας σε ηλικία μόλις 14 ετών: «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν μπορούσα καν να σκεφτώ αν ήθελα να γίνω επαγγελματίας. Αλλά με την εθνική ομάδα δεν φοβόμουν, δεν ήξερα ότι εκεί ήταν πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Σκεφτόμουν μόνο τα καλά πράγματα. Περνούσα τόσο καλά που θα μπορούσα να έπαιζα με ένα πόδι»

Για το πως είναι τώρα: «Με πιάνει ρίγη όταν σκέφτομαι τις μέρες που όλα ήταν σκοτεινά. Κάτι θόλωνε το μυαλό μου που δεν μπορούσα να ξεπεράσω . Τώρα είμαι πολύ καλύτερα με τη βοήθεια που χρειαζόμουν και ξαναφτιάχνω τον εαυτό μου από μέσα προς τα έξω . Πάντα ήμουν αυτός που προσπαθούσα να είμαι θετικός, αλλά μερικές φορές έλεγα ψέματα στον εαυτό μου. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορούσα να νιώσω κάπως γιατί αυτό θα με κρατούσε πίσω. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου»

Για την καριέρα του: «Μερικές φορές εύχομαι να είχα μια ακόμα καλύτερη καριέρα. Θα ήθελα να είχα κερδίσει έναν τίτλο. Αλλά στο τέλος συνειδητοποιώ ότι το απόλαυσα . Υπήρχαν κακές στιγμές, φυσικά, δεν ήταν μια τέλεια ιστορία. Αλλά έμαθα πολλά, έκανα πολλούς φίλους και μεγάλωσα σε όλη τη διαδικασία. Μου άρεσε το μπάσκετ.

Έφτασα σε ένα σημείο που ένιωσα ανίκητος . Μετά ήρθε ο τραυματισμός και είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορούσε να με επηρεάσει. Δεν ξέρω αν ήταν αθωότητα, αλλά πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω λάθος. Πάντα σκέφτομαι αυτός ο τραυματισμός και πώς θα μπορούσαν να είχαν πάει τα πράγματα. πράγματα χωρίς αυτήν. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, αλλά συνεχίζω να το σκέφτομαι. Διασκέδαζα τόσο πολύ εκείνη τη σεζόν, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωθα σαν ροκ - σταρ».

O ΛεΜπρόν Τζέιμς έστειλε ένα μήνυμα προς τον Ρίκι Ρούμπιο - «Συγχαρητήρια, έκανες τρομερή πορεία»
NBA

13:56 - 06.01.2024

O ΛεΜπρόν Τζέιμς έστειλε ένα μήνυμα προς τον Ρίκι Ρούμπιο - «Συγχαρητήρια, έκανες τρομερή πορεία»

Αν και απογοητευμένος από τη νέα ήττα των Λέικερς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θέλησε να αφιερώσει λίγα λόγια στον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος έβαλε τέλος στην ΝΒΑ καριέρα του και ίσως να... κρεμάσει και τα παπούτσια.

Για τον θάνατο της μητέρας του: «Χάθηκα, δεν ήξερα ποιος ήμουν, έπρεπε να ξαναφτιάξω τον εαυτό μου . Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, Ήξερα ότι δεν ήμουν μόνος. Ξέρω ότι όταν εξηγείς τα πράγματα, οι άνθρωποι σε καταλαβαίνουν. Είμαστε άνθρωποι, περνάμε παρόμοια πράγματα σε διαφορετικά πλαίσια. Πρέπει να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον. Αναζητήστε τους ανθρώπους που αγαπάτε».