Χειρουργείο για τον Γιάγκο Ντος Σάντος του Ερυθρού Αστέρα - Δεν παίζει με τον Παναθηναϊκό
i

© Euroleague Basketball

Χειρουργείο για τον Γιάγκο Ντος Σάντος του Ερυθρού Αστέρα - Δεν παίζει με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Γαβριλάκης 14:50 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 16.03.2024

O Γιάγκο Ντος Σάντος τραυματίστηκε κόντρα στη Μακάμπι, χειρουργήθηκε στο διάφραγμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου για το ματς του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό (20/3).

Ο αγκώνας του Μπόνζι Κόλσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ δημιούργησε μέγα πρόβλημα στον Γιάγκο Ντος Σάντος, ο οποίος εγκατέλειψε την προσπάθειά του στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Ερυθρός Αστέρας έχασε το ματς -αν και προηγήθηκε ακόμα και με 17 πόντους των Ισραηλινών.

Μόνο που Βραζιλιάνος γκαρντ υπέστη κάταγμα στο διάφραγμα και αναγκάστηκε να χειρουργηθεί για να διορθωθεί ο τραυματισμός του. Αυτό σημαίνει πως ο κόουτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν θα τον έχει στη διάθεσή του τη μέρα που ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την 30η αγωνιστική της Euroleague, την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Το πρόβλημα για τον Σφαιρόπουλο είναι πως ακόμα δεν γνωρίζει αν θα υπολογίζει και στον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έχει πρόβλημα στον καρπό και κάνει αγώνα δρόμου ώστε να επιστρέψει κόντρα στους «πράσινους». Διότι, αν δεν αγωνιστεί ούτε αυτός ούτε ο Γιάγκο Ντος Σάντος, συν του ότι ο νεαρός Μιλένκο Τόπιτς είναι επίσης τραυματίας, τότε δεν θα έχει σχεδόν καμία επιλογή για τη θέση του πόιντ γκαρντ.

Συνολικά, ο Ερυθρός Αστέρας ναι μεν βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Αδριατική Λίγκα, αλλά στην Euroleague η πορεία του είναι απογοητευτική. Με 10 νίκες σε 29 αγώνες βρίσκεται στην 16η θέση της κατάταξης, μπροστά μόνο από την Βιλερμπάν και την Άλμπα Βερολίνου. Στην πραγματικότητα δεν έχει ελπίδες για να εισαχθεί στην δεκάδα (παρά μόνο μαθηματικές) και χωρίς τον Ντος Σάντος χάνουν μία ουσιαστική επιλογή, ειδικά κόντρα στην ισχυρή περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα κι αν χάσει όλα τα υπόλοιπα ματς, θα είναι στα Play Offs
EUROLEAGUE

11:48 - 16.03.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα κι αν χάσει όλα τα υπόλοιπα ματς, θα είναι στα Play Offs

Στην 29η αγωνιστική, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την 23η νίκη της στην Euroleague, παραμένει με απόσταση ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ακόμα κι αν ηττηθεί και στα πέντε ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, η παρουσία της στα Play Offs πλέον είναι δεδομένη!

O 25χρονος βραχύσωμος περιφερειακός, με μπόι στα 175 εκατοστά, o οποίος πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας με την Ουλμ, στην πρώτη του σεζόν στην Euroleague έχει 9,2 πόντους με 40,9% στα τρίποντα και 4,1 ασιστ.