Η Stoiximan Basket League... πετάει και καρφώνει!
i

©InTime

Η Stoiximan Basket League... πετάει και καρφώνει!

Γιάννης Πάλλας 17:25 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 23.01.2024

Γεμάτα γήπεδα, αγώνες που κρίνονται στο τελευταίο δευτερόλεπτο και εικόνες υψηλού αθλητικού πολιτισμού στα μεγάλα ντέρμπι δείχνουν γιατί η φετινή Stoiximan Basket League κάνει τη διαφορά

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ υποστήριζε πως «η πρόοδος δεν είναι παρά επανάσταση που γίνεται με φιλικό τρόπο» και η Stoiximan Basket League κάνει τη δική της... επανάσταση εξελίσσοντας το προϊόν, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Πριν από μερικές ημέρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ, δήλωσε: «Το μπάσκετ είναι σε πολύ καλό δρόμο και βγάζει καλή εικόνα προς τα έξω. Είναι άθλημα που δείχνει τον σωστό δρόμο».

Τα σημαντικά βήματα προόδου που αφήνουν πίσω την εσωστρέφεια και τα προβλήματα του παρελθόντος φάνηκαν πολύ γρήγορα και αποδεικνύουν γιατί η φετινή Stoiximan Basket League κάνει τη διαφορά.

Το βράδυ της Δευτέρας (22/1) ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ και το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» το οποίο όπως και στο πρώτο που διεξήχθη στο ΣΕΦ είχε μια εικόνα ευρωπαϊκού γηπέδου υψηλών απαιτήσεων.

Το χειροκρότημα όλων των φίλων του Παναθηναϊκού AKTOR στον Νίκολα Μιλουτίνοφ κατά την αποχώρηση του υποβασταζόμενος λόγω του τραυματισμού του, όπως και η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την απώλεια του φιλάθλου των «πρασίνων» αν μη τι άλλο δείχνει τον αθλητικό πολιτισμό που κυριαρχεί πλέον στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στο ελληνικό μπάσκετ.

Ωστόσο, για να μην μένουμε μόνο στην εικόνα και το αποτύπωμα που άφησαν τα δυο ντέρμπι των «αιωνίων», οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την συνεχή βελτίωση της φιλοξενίας προς τους φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα, τα οποία ειδικά τη φετινή σεζόν παρουσιάζουν μια σημαντική αύξηση σε επίπεδο πληρότητας.

Επιπρόσθετα, εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις των «αιωνίων» μέσα στο παρκέ, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό η πρόοδος του ελληνικού μπάσκετ αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στην πορεία των υπολοίπων ομάδων μας στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, στο Basketball Champions League τρεις ομάδες (ΑΕΚ, Περιστέρι bwin και Προμηθέας) της χώρας μας συνεχίζουν την πορεία τους στους «16» της διοργάνωσης, ενώ και ο Άρης είναι έτοιμος να περάσει στην επόμενη φάση του Eurocup.

Τα ματς που θα δώσει στην Euroleague ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλουτίνοφ
EUROLEAGUE

16:58 - 23.01.2024

Τα ματς που θα δώσει στην Euroleague ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός χάνει για δυόμιση μήνες τον Μιλουτίνοφ σε ένα διάστημα που η ομάδα του Πειραιά θα δώσει κομβικά ματς για τη συνέχειά της στην Euroleague. Διαβάστε στο Sportal σε ποιους αγώνες δεν θα έχει η ομάδα τον Σέρβο σέντερ.

Όσο για την Stoiximan Basket League, τα περισσότερα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες σε κάθε αγωνιστική, ενώ η Καρδίτσα που πέρασε πολλά (άλλαξε και κάποιους παίκτες της) διεκδικεί μια θέση στην 8αδα έχοντας σε κάθε παιχνίδι γεμάτο το γήπεδο.

Ο κόσμος χειροκροτεί και απολαμβάνει ένα προϊόν που βελτιώνεται συνεχώς, οδηγώντας σε υψηλές πτήσεις την Stoiximan Basket League.