Νέος «πονοκέφαλος» εν όψει για Εθνική μέσω TEAM USA

Πάολο Μπαντσέρο

i

©PrtScr youtube

Νέος «πονοκέφαλος» εν όψει για Εθνική μέσω TEAM USA

Κώστας Τσιακλής 20:22 - 24.06.2023

Ο Πάολο Μπαντσέρο επέλεξε να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο μπασκετμπολίστας της Orlando Magic, Πάολο Μπανκέρο, έχει δεσμευτεί να παίξει για την ομάδα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA ​​αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την The Athletic, ο Μπανκέρο είπε πριν από ένα χρόνο ότι θα έπαιζε για την εθνική Ιταλίας αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Team USA, Γκραντ Χιλ, συνέχισε να προσλαμβάνει τον Μπανκέρο καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και προφανώς τον έπεισε να αλλάξει γνώμη. Τόσο ο Χιλ όσο και ο Μπαντσέρο έπαιξαν για το Duke.

Ο Μπανκέρο γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχει ιταλικό διαβατήριο λόγω της καταγωγής του πατέρα του. Όπως γράφουν οι Charania και Vardon, ο 20χρονος αρχικά σχεδίαζε να παίξει για την Ιταλία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αλλά η διοργάνωση καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και έχασε τον διαγωνισμό ένα χρόνο αργότερα.

Μετά τη συνάντηση με τον Μπανκέρο τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τζιάνι Πετρούτσι, πίστευε ότι υπήρχε «60% πιθανότητα» ο νεαρός φόργουορντ να παίξει για την Ιταλία. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα εξέφρασε απαισιοδοξία για το ενδεχόμενο.

Ο Μπανκέρο είχε μέσο όρο 20,0 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ ανά παιχνίδι σε 72 ξεκινήματα την περασμένη σεζόν. Είναι ο 11ος παίκτης που συμμετέχει στο ρόστερ των 12 παικτών της Team USA, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Αμερικανοί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις αρχές Αυγούστου, με το πρώτο τους παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο αργότερα τον ίδιο μήνα στις Φιλιππίνες.