Ο Ρικ Πιτίνο στο Sportal: «Θυμάμαι ακόμα τον Παπαπέτρου να μου λέει "κόουτς για μια ήττα θα μας αφήσεις;" Ξέρεις τι του απάντησα;» (vid)

Ο Ρικ Πιτίνο στο Sportal

Ο Ρικ Πιτίνο στο Sportal: «Θυμάμαι ακόμα τον Παπαπέτρου να μου λέει "κόουτς για μια ήττα θα μας αφήσεις;" Ξέρεις τι του απάντησα;» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 21:30 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 23.06.2023

Τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, η αντιπαλότητα με Ολυμπιακό, ο σεβασμός φίλων και αντιπάλων, η Εθνική ομάδα. Ο Ρικ Πιτίνο μιλάει αποκλειστικά στο Sportal και ρίχνει ατάκες, ενώ αποκαλύπτει και μια ιδιαίτερη ιστορία με πρωταγωνιστή αυτόν και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αυθεντικός, μοναδικός, ειλικρινής, παθιασμένος. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις χιλιάδες λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τον Ρικ Πιτίνο. Μια προσωπικότητα που ξεπερνάει τα στενά όρια του μπάσκετ, έχοντας γράψει τη δική του -τεράστια- ιστορία στα αμερικανικά παρκέ. 

Αλλά και ένα ιδιαίτερο χάρισμα που δεν το έχουν πολλοί. Να σε κάνει να ανυπομονείς για κάθε συνέντευξη Τύπου στην οποία δίνει το παρών. Κάθε μια διαδικασία άλλωστε μοιάζει και από μόνη της με ένα ξεχωριστό μάθημα σε όλα τα επίπεδα.

Το γεγονός άλλωστε πως αποτελεί μέλος του Hall of Fame του μπάσκετ «μιλάει» από μόνο του για το background και την iconic προσωπικότητα του Αμερικανού προπονητή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια όχι απλώς έχει «συνδεθεί» με την Ελλάδα, αλλά πλέον αποκαλεί τη χώρα μας ως δεύτερο σπίτι του.

Από το 2018, όταν και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το δικό του restart σε μια τεράστια καριέρα, έπειτα από το σκάνδαλο του Λούιβιλ, για το οποίο αθωώθηκε και «καθάρισε» το όνομά του οριστικά μερικά χρόνια αργότερα, έως και σήμερα οι δεσμοί του 70χρονου προπονητή είναι πάρα πολύ ισχυροί και φροντίζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε του βήμα.

Όπως συνέβη και στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Πιτίνο βρέθηκε στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους. Λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, όπου και θα ξεκινούσε προπονήσεις με το St John's, τα ηνία του οποίου ανέλαβε για τα επόμενα έξι χρόνια, ο Αμερικανός προπονητής μίλησε αποκλειστικά στο Sportal. Σε μια συζήτηση που τα είχε όλα.

Αταμάν: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα... ανησυχεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό - Θα πάρουμε τουλάχιστον 2-3 αστέρες»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:46 - 22.06.2023

Αταμάν: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα... ανησυχεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό - Θα πάρουμε τουλάχιστον 2-3 αστέρες»

Ο Εργκίν Αταμάν σημείωσε σε συνέντευξή του ότι η παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα φέρει ανησυχία στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός που συνάντησε και ο Παναθηναϊκός του τώρα. O Εργκίν Αταμάν και η νέα σεζόν. Ο μεγάλος σεβασμός προς τον Ολυμπιακό. Η Εθνική ομάδα, η σκέψη επιστροφής και το πόσο Έλληνας νιώθει έπειτα από 5 χρόνια που οι σχέσεις του με την χώρα μας βρίσκονται από το καλό στο καλύτερο.

Όλα αυτά και άλλα πολλά μέσα από τα λόγια του πολύπειρου κόουτς στην κάμερα του Sportal.