Αρχηγός και δάσκαλος ο Παπανικολάου, δίνει συμβουλές στον Θανάση Αντετοκούνμπο (vid)

Αρχηγός και δάσκαλος ο Παπανικολάου, δίνει συμβουλές στον Θανάση Αντετοκούνμπο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:42 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 19.08.2023

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε κόντρα στις ΗΠΑ, αλλά ο ρόλος του αρχηγού δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία του στο παρκέ. Βλέποντας τον Θανάση Αντετοκούνμπο να καταβάλει την προσπάθειά του, θέλησε να τον ηρεμίσει και να τον καθοδηγήσει. Το στιγμιότυπο με τις συμβουλές του «Παπ» δείχνει τη διάθεση και την ομοιογένεια της Εθνικής ομάδας.

Κάθε προετοιμασία για ένα μεγάλο γεγονός, όπως αυτό του Παγκοσμιου Κυπέλλου στην προκειμένη περίπτωση, συμπεριλαμβάνει αμέτρητα διδάγματα. Κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας -ασχέτως αποτελέσματος- προσφέρει μόνο οφέλη σε αυτή τη φάση, διότι σύντομα θα αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες και περιθώρια για απώλειες δεν θα υπάρχουν. 

Στο ματς κόντρα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, που αποτελείται από απίστευτο ταλέντο και το νέο... αίμα του ΝΒΑ, η Ελλάδα και ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης έβγαλε τα συμπεράσματά του και η ανταπόκριση των διεθνών ήταν αποτελεσματική σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Η ήττα ήρθε με 22 πόντους διαφορά, αλλά πρόκειται για μία ομάδα που εκτός του ότι είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, δύσκολα περιορίζεται. 

Ο αρχηγός της εθνικής και του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, γνωρίζει τη φιλοσοφία των Αμερικάνων. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ τη διετία 2014-2016, μία χρονιά με τους Χιούστον Ρόκετς και άλλη μία με τους Ντένβερ Νάγκετς και με την συνολική του εμπειρία, μπορεί να κάνει τη διαφορά αγωνιστικά, αλλά και να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του όταν δεν βρίσκεται στο παρκέ. 

Η Εθνική συναντά την Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι για το τελευταίο φιλικό πριν τα... επίσημα
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:59 - 19.08.2023

Η Εθνική συναντά την Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι για το τελευταίο φιλικό πριν τα... επίσημα

Ήρθε η ώρα για τη δεύτερη πράξη του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Στην πρεμιέρα η Ελλάδα έχασε από τις ΗΠΑ και το απόγευμα του Σαββάτου (19/8, 19:00, Action24 & Cosmote Sport 4) αντιμετωπίζει την Γερμανία, λίγες ώρες πριν το ταξίδι στη Μανίλα των Φιλιππίνων για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ματς με τις ΗΠΑ το είδε όντας εκτός 12άδας, αφού είχε χάσει κάποιες προπονήσεις και βλέποντας το παιχνίδι απ' έξω είχε την... μεγάλη εικόνα. Και προσπάθησε να την μεταφέρει με ψυχραιμία και μεταδοτικότητα στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος επίσης γνώριζε άριστα τους αντιπάλους μιας και τους συναντά (σχεδόν) καθημερινά στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Αγωνιζόμενος όμως, οι αυξημένοι σφυγμοί επηρεάζουν το μυαλό, γι' αυτό και ο Παπανικολάου ήταν εκεί για να του δώσε συμβουλές και να του κάνει τη ζωή πιο εύκολη.   

Πλέον, η «επίσημη αγαπημένη» βρίσκεται ένα βήμα πριν τα επίσημα παιχνίδια στον όμιλο της Μανίλας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε, το απόγευμα του Σαββάτου (19/8) παίζει στο Άμπου Ντάμπι το τελευταίο φιλικό και το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό της 26ης Αυγούστου κόντρα στην Ιορδανία, τότε που ξεκινά η δράση στο μεγάλο τουρνουά.