Η Εθνική συναντά την Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι για το τελευταίο φιλικό πριν τα... επίσημα

Φρανκ Βάγκνερ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου

i

© Intime

Η Εθνική συναντά την Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι για το τελευταίο φιλικό πριν τα... επίσημα

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 19.08.2023

Ήρθε η ώρα για τη δεύτερη πράξη του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Στην πρεμιέρα η Ελλάδα έχασε από τις ΗΠΑ και το απόγευμα του Σαββάτου (19/8, 19:00, Action24 & Cosmote Sport 4) αντιμετωπίζει την Γερμανία, λίγες ώρες πριν το ταξίδι στη Μανίλα των Φιλιππίνων για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε μία εβδομάδα ακριβώς, στις 26 του Αυγούστου δηλαδή, η Εθνική ομάδα θα κάνει πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Ιορδανία. Τότε θα αρχίσει η πραγματική δράση και το αποτέλεσμα θα είναι το επίκεντρο και θα αφορά την ουσία. Τώρα, η προετοιμασία συνεχίζεται και μετά την ήττα από τα αστέρια του ΝΒΑ που συνθέτουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι. 

Το απόγευμα του Σαββάτου (19/8), λοιπόν, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τους Γερμανούς του σούπερ σταρ Ντένις Σρέντερ των Τορόντο Ράπτορς, αλλά και του υπερταλαντούχου Φραντζ Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ, του συμπαίκτη του στο ΝΒΑ και αδελφού του, Μο, αλλά και του πολύπειρο Ντάνιελ Τάις των Ιντιάνα Πέισερς

Για την εθνική μας, επιστρέφει στη δράση ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τους Αμερικάνους, καθώς είχε ενσωματωθεί καθυστερημένα με την ομάδα, αφού είχε πάρει ειδική άδεια για να παραμείνει στην Αθήνα για να παραστεί στη γέννηση της κόρης του. Τώρα, είναι... πανέτοιμος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή (και πάλι) του Μάνου Χατζηδάκη, ο οποίος επίσης δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι, αφού είχε δεχτεί ένα χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια προπόνησης. 

To παιχνίδι (όπως συνέβη και με τις ΗΠΑ) θα μεταδοθεί από το «ελεύθερο» κανάλι του Action24, αλλά ταυτόχρονα και από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote (Sports 4) και αυτό θα είναι το τελευταίο φιλικό πριν τα επίσημα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Άλλωστε η αποστολή της ομάδας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Άμπου Ντάμπι θα πάρει το αεροπλάνο και θα μεταφερθεί στην Μανίλα εκεί όπου διεξάγεται ο όμιλος της εθνικής στον οποίο πέραν από την «επίσημη αγαπημένη» συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία